Erdőbe csapódott az útról lerepülő Mercedes a 87-esen

A megengedettnél feltehetőleg jóval nagyobb sebességgel hosszabbította meg az ún. kőszegi egyenest egy Mercedes magyar-líbiai pilótája. A kocsi többször megpördült a levegőben, majd fák és bokrok közé zuhant.

Súlyos közlekedési baleset történt csütörtökön, a hajnali órákban a 87-es főúton, az ún. kőszegi egyenes végénél. Úgy tudjuk, egy kőszegi fiatalember figyelt fel arra, hogy a szembejövő autó fényei olyan irányban tűntek el, amerre nem vezet út, ezért megállt és sikerült megtalálnia a már világítás nélküli, totálkárosra tört Mercedest az úttól jóval messzebb, egy fás-bokros területen. A járműből semmi nem látszott sem a főútról, sem a környező területekről, így ha a lelkiismeretes szemtanú nem áll meg, akkor feltehetőleg hosszú ideig - akár évekig - senki nem talált volna rá a roncsra és benne a balesetben súlyosan megsérült két férfire.

A mentési munkálatok videón

A 87-es úton közlekedők ezért nem is értették, miért áll mentő, rendőr- és tűzoltóautó az út szélén, hiszen semmi nem utalt a balesetre. Információink szerint a Mercedest egy magyar-líbiai kettős állampolgár vezette, valószínűsíthetően nem a megengedett sebességgel. A férfi ráadásul ittas volt. (Egyik Olvasónk jelezte, feltehetőleg ugyanezt az autót látta "bődületes sebességgel átrepeszteni" néhány kilométerrel korábban, a vasúti átjárónál.)

Fás-bokros részre csapódott a 87-es útról lerepülő Mercedes
Fás-bokros részre csapódott a 87-es útról lerepülő Mercedes
Tánczos Mihály

A Mercedes rendszámát hosszan keresték a rendőrök és a tűzoltók, ezeket végül egy fásszárúakkal sűrűn benőtt részen találták meg. Ott, ahol az autó a hátsófelére érkezve megpattant és fákon átrepülve egy másik erdőrészbe érkezett. A rendszámon látott matricáról azonnal kiderült, hogy a száguldó Mercedes műszakija tavaly lejárt. A rendszám alapján pedig az is kiderült, hogy az autót a NAV körözte. ( Frissítés: a rendőrségtől megtudtuk, hogy a sofőrnek jogosítványa sem volt.)

Nem villám, hanem Mercedes csapott ebbe a fába
Nem villám, hanem Mercedes csapott ebbe a fába
Tánczos Mihály

Egyelőre nem tudni, miért száguldott Kőszeg (esetleg a határátkelő?) irányába a Mercedes, annyi azonban biztos, hogy a jármű totálkárosra törött. A járműben utazó egyik férfi koponyasérülést is szenvedett. Az erdősávban 3-5 méteres magasságban is találtak légzsákfoszlányokat, lámpákat és autóalkatrészeket a rendőrök, amik a Mercedesről szakadtak le, miközben a levegőben tört utat maga előtt.

Ezt a kanyart egyenesítette ki a sofőr
Ezt a kanyart egyenesítette ki a sofőr
Tánczos Mihály

A lejárt műszakijú Mercedest ittasan, a megengedettnél nagyobb sebességgel vezető és sérüléses balesetet okozó sofőr elbúcsúzhat a jogosítványától, de az autója roncsától is, mivel a járművet az egyik hatóság már kereste.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Napokig feküdt holtan a 86-os mellett a motoros

Két és fél napig feküdt holtan a 86-os út melletti árokban egy 39 éves motoros. Baleset történt, de senki nem vette észre, eddig.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló