Erdőtűz tombolt a Szent Vid környékén a Kőszegi-hegységben (Frissítve!)

A lángokat Szombathelyről is látni lehetett. Az oltásban osztrák tűzoltók is segítettek.

Videó a helyszínről

01:30 - Több mint két hektárnyi terület lángolt

Éjfélre eloltották a tüzet a hivatásos és önkéntes tűzoltók a velemi Hörmann-forrás mellett. Hármas kiemelt fokozatban vonultak a helyszínre, mivel a jelzés szerint 2-2,5 hektáron égett az aljnövényzet. Kőszeg, Szombathely és Sárvár mellett vonultak a hegyaljai önkéntesek is. A hivatásosok öt járművel és 26 fővel, míg az önkéntesek 52 fővel és hat járművel érkeztek a helyszínre. A tűz eloltása 3 óra megfeszített munkával, hét vízsugárral és kézi szerszámokkal történt - tudtuk meg a helyszínen Egyed László tűo. alezredestől, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Erdőtűz a Kőszegi-hegységben
További helyszíni képeinkért kattintson!
Tánczos Mihály

Miután a rendőrség feloldotta az útzárat erdélyi vendégmunkások is érkeztek a területre, hogy szükség esetén segítsenek az oltásban.


23:45 - Ausztriából is érkeztek tűzoltók

A rendőrség lezárta a Velemből a Hörmann-forráshoz vezető utat, hogy a tűzoltóautók zavartalanul közlekedhessenek és hogy emberek ne menjenek a tűz közelébe. Erős szél nehezíti az oltást, meg nem erősített hírek szerint 2-2,5 hektárt veszélyeztetnek a lángok.

Erdőtűz a Kőszegi-hegységben
Lezárták a hegyre vezető utat
Tánczos Mihály

Információink szerint egy erdőirtásnál fadarálék gyulladt ki 21 óra környékén Velem közelében, a Hörmann-forrásnál. A lángokat az erős szél átterjesztette az aljnövényzetre és egy közeli fenyőerdőt is veszélyeztettek a lángok.

Erdőtűz a Kőszegi-hegységben
További helyszíni képeinkért kattintson!
Csébits Gergő

Úgy tudjuk, hogy kőszegi, szombathelyi, sárvári, sőt, osztrák tűzoltók is dolgoznak a helyszínen, az oltás reggelig is eltarthat.

Erdőtűz a Kőszegi-hegységben
Rohoncról is érkeztek tűzoltók
Tánczos Mihály

22:27 - Szombathelyről is látni lehet a lángokat

Több olvasónk és a környék időjárásával foglalkozó Facebook-oldal is jelezte, hogy csütörtök este tűz ütött ki a Kőszegi-hegység egy magasabban fekvő részén.

A lángok a Szent Vid kápolna környékén csaptak fel, mértékét jól mutatja, hogy azokat Szombathelyről is látni lehet. Olvasói fotó egy Derkovits-lakótelepi lakás ablakából:

Erdőtűz a Kőszegi-hegységben
Olvasónk: Kovácsné Kóbor Ágnes
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló