Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Későbbre tolhatja a kormány az érettségi vizsgákat

Ha valóban május 3-án tetőzik a járvány, akkor felülvizsgálják az időpontot.

Orbán Viktor a hétvégén az akai kórházban járt, ahol többek között azt is mondta Orbán: mindenki nyugodtan aludhat 2020. April 19. 14:44 , hogy május 3-ára várják a koronavírus-járván tetőzését Magyarországon.

Ettől kezdve ez a május 3-i dátum lett a fő igazodási pont a kormánykommunikációban, az Operatív Törzs soron következő tájékoztatójában Müller Cecília országos tisztifőorvos is ezt a dátumot említette.

Azóta kiderült, a kormány arra készül, hogy május 4-től fokozatosan enyhít a veszélyhelyzeti szabályokon. Érdekes viszont az, ami az idei érettségi vizsgákkal történik.

Egyelőre csak az a biztos, hogy bizonytalanság van

Még a múlt héten tették közzé az idei vizsgák lebonyolításának részleteit. Mint pénteken, április 17-én írtuk, ballagások nem lesznek, szóbeli vizsgák sem, az írásbeliket is szigorú biztonsági szabályok mellett tartják meg. Az akkori tervek szerint május 4-én kezdődtek volna a vizsgák és május 21-ig tartottak volna.

Hétfő délelőtt Müller Cecília megerősítette, valóban május 3-ra várják a járvány tetőzését, de ez nem akadályozza, hogy az érettségik másnap, május 4-én elkezdődjenek.

Ehhez képest hétfő este Farkas Örs kormányszóvivő az ATV Egyenes beszéd című műsorában kijelentette,

ha tényleg május 3-án kezd el tetőzni a járvány, akkor nem érdemes elindítani az érettségit.

A kormányszóvivő elmondta, hogy ha az idő előrehaladtával a számok továbbra is a május eleji tetőzést fogják alátámasztani, úgy felül fogják vizsgálni az érettségi időpontját. Azt is hozzátetette, hogy

a döntést még ezen a héten meg kell hozni, hiszen nem lehet bizonytalanságban tartani a diákokat és a tanárokat.

Hozzátette, a feladattal Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár van megbízva.

Az idei érettségiknél egyelőre csak az a biztos, hogy bizonytalanság van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra