Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Érkeznek a tankönyvek, de van, ahol ez bosszúsággal jár

Vegyesen érkeztek raklapon a közép- és általános iskolai tankönyvek az oladi iskolába. A tankönyvszállítást a rendőrség is felügyeli.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A napokban kiszállítják a tankönyveket a vasi iskolákba, az intézmények pedig jellemzően szerdán és csütörtökön osztják ki azokat a tanulóknak.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Az OKIKI Simon István Utcai Általános Iskolájánál sikerült megtalálnunk a tankönyvszállító teherautót és éppen szemtanúi lehettünk, amint az iskola dolgozói szembesülnek azzal, hogy az azonos épületben, de két tömbbel arrébb található középiskola tankönyvei is ugyanazokon a raklapokon vannak, amin az ő könyveik. Ráadásul keverve.

Tavalyig az általános- és a középiskola könyvei külön érkeztek. A két iskola OM azonosítója azonos ugyan, mivel egy telephelyen találhatók, de korábban egy kiegészítő kód megkülönböztette az iskolákat. Januártól azonban eltörölték a megkülönböztető kódokat, emiatt kerülhettek azonos raklapokra a két iskola könyvei.

Az informatikusoknak egyértelmű, de másnak talán nem annyira, hogy miért 10. osztály következik az 1. osztály után a listán. Úgy tűnik a programozók nem figyeltek arra, hogy a program az ésszerűséget részesítse előnyben a sorba rendezésnél, ezért van az, hogy nem a 2. osztály következik az 1. után, hanem a 10., 11., 12., mivel ezek is egyessel kezdődnek, majd ezt követi a 2. osztály.

Megérkeztek a tankönyvek Szombathelyre
Egy kocsira válogatják a középiskolás könyveket, amit majd áthúznak a másik iskolába
Tánczos Mihály

Elvileg közmunkások is segítenének az iskoláknak a fizikai munkában, de majd csak szeptember elsejétől. Így Oladban most akadt egy kis plusz munka is, gyakorlatilag kétszer kell dolgozniuk az iskola munkatársainak a könyvekkel. Először szét kell szortírozniuk a könyveket az alapján, hogy az általános, vagy középiskolához tartoznak, a középiskolás könyveket át kell tolni a másik suliba, majd osztályonként is szét kell válogatni azokat.

Megérkeztek a tankönyvek Szombathelyre
Rendőr is ügyel arra, hogy miunden rendben legyen a tankönyvszállításnál
Tánczos Mihály

Tapasztalatunk alapján a tankönyvszállítások időpontjában egy-egy rendőr is tartózkodik a helyszínen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés