Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Erősen mérgező rovarölőt loptak - Óvakodj a Quickphos-tól!

Belélegezve halált is okozhat az az 52 kg Quickphos típusú rovarölő, amit november elején loptak el eddig ismeretlenek. A szakszerűtlen tárolással is életveszélynek teszi ki magát, aki ebből vásárol!

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Betörési Alosztálya nyomozást folytat lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben, aki a Bayk András kert egyik telephelyéről 2011. november 09-én a délutáni órákban eltulajdonított 52 kg rovarölő szert, mely erősen mérgező.

Emberre is veszélyes az ellopott rovarölő
Emberre is veszélyes az ellopott rovarölő
VMRFK / nyugat.hu

A méreg: 30 cm magas, 15 cm-es széles 52 kg, 1 kg-os súlyú alumínium flakonokban van, melyen az alábbi felirat szerepel: QUICKPHOS rovarölő szer.

Az alumínium-foszfid hatóanyagú rovarölő szer emberre is rendkívül veszélyes, igen mérgező, belélegezve, lenyelve súlyos, akár halálos is lehet. A szakszerűtlen tárolás, kezelés súlyos egészségügyi panaszokat okozhat. A készítményt csak egészségügyi gázmesteri képesítéssel rendelkező személy használhatja.

Kérjük, hogy aki a mellékelt flakonok egyikét bárhol meglátja, esetleg vásárlásra kínálják neki, haladéktalanul tegyen bejelentést a rendőrség 112-es ingyenesen hívható központi számán.


Bár a lopás még november elején történt, de a szer bárhol felbukkanhat az országban és feltehetőleg a bolti ár alatt kínálják eladásra cégeknek, vagy magánszemélyeknek. Az ilyen vásárlás mindig komoly kockázatot rejt, hiszen a vevő nem tudhatja, valóban azt rejtik-e a dobozok, mint amit feltüntetnek rajtuk, illetve az eladó nem hívja fel a figyelmet a veszélyekre sem. A szer felhasználói ilyenkor nem csak magukat teszik ki veszélynek, de azokat is, akik az általuk előállított terméket megvásárolják. Alapvető szabály, hogy permetszert, mérget kizárólag szakboltból célszerű beszerezni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra