Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Diáklányokkal készített erotikus, mosdatlan szájú videót a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója

Egyetemista lányok, leendő rendőrtisztek kihívó ruhákban adják elő a Guy Ritchie-film egyik jelenetét. De miért, de miért?

Meglehetősen megkavarta a kedélyeket az az oktatóvideó, amely a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán készült a tavaszi szemeszterben.

A jelenetben diáklányok, leendő rendőrtisztek meglehetősen merészen dekoltált ruhákban vulgáris szavak kíséretében követelik a vizsgatételsort, ám azt nem adja oda a szintén vulgárisan beszélő társuk.

Aki nem tudja, miről van szó, az csak ámul és bámul, aki viszont ismerős a filmes berkekben, az rájön, hogy Guy Ritchie egyik kultikus filmjének, a Blöffnek egyik jelenetéről van szó, csak éppen fordított nemi szereposztásban.

Így lehet, hogy a lányok punckiról, kis- és nagyajakról és „jó öreg kukiszag”-ról beszélnek.

A meglehetősen furcsa alkotásról az Átlátszó kiderítette, hogy az 2018 áprilisában készült a Kreatív bűnüldözők című versenyre, ahol a rendészettudományi hallgatók azt a feladatot kapták, hogy a Ponyvaregény vagy a Blöff című film egy-egy megadott jelenetét kreatív módon gondolják újra és készítsenek róla felvételt.

Ez kétségkívül megtörtént. Hogy mennyire szerencsés egy ilyen kisfilm, különösen a fiatal diáklányok szerepeltetése, az etika és egyéni ízlés kérdése.

Az Átlászó azonban azt is kiderítette, hogy a kisfilm egyik alkotója Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának (NKE RTK) egyik tanára, Angyal Miklós, aki korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy pécsi mélygarázsban meztelenül, hölgytársaságban találtak rá egy autó motorháztetején. Akkor, 2011-ben visszavonták a vezető rendőri megbízatását ugyan, de karrierje „házon belül” mégis elég gyorsan emelkedett.

A videó másik készítője egy meg nem nevezett rendőr-őrnagy volt, aki már nem dolgozik a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Ehhez minden bizonnyal köze van, hogy az illető néhány hónapja tudatmódosító szerek hatása alatt meztelenül sétált a Kopaszi-gáton.

Visszatérve a videóra: az Átlátszó kérdésére az egyetem közölte: „a hallgatók önként jelentkeztek a feladatra. Ahogy az eredeti filmben szereplő jelenet sem, úgy az általuk készített női verzió sem erotikus, és a nemi identitást sem sérti”, a rendezvény sikeres volt, „a megkérdezett hallgatók és résztvevők elmondása alapján egyik eleme sem keltett megbotránkozást”, ugyanakkor „a vitatható témaválasztás és a vulgáris nyelvezet miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítették az érintett vezetőket.”

FRissítés - Kirúgta az NKE a tanszékvezetőt, a botrányos videó miatt

Nem taníthat tovább a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) Angyal Miklós megbízott tanszékvezető, akinek ügyében újra áttekintették a vizsgálat anyagát, amelyet az "egyetem szellemiségével összeegyeztethetetlen" videofilm miatt folytattak le - tájékoztatta az intézmény hétfőn az MTI-t.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra