Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lefogták és nem engedték ki az irodából az egyházi missziós nőt, amíg alá nem írta a felmondását

Az elkövetők később meggyónták bűnüket, de a vádemelést így sem tudták elkerülni.

Három nő ellen emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség, mert addig nem engedték távozni egy kolléganőjüket, amíg meg nem írta a felmondását - tájékoztatta a vádiratról a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

A Zalában is tevékenykedő egyházi misszió zalaegerszegi irodájában tavaly szeptemberben vettek részt egy megbeszélésen, köztük a szervezet zalai vezetőnője és egy nagykanizsai házi gondozója, a sértett. Szóváltás alakult ki köztük, és a vita odáig fajult, hogy a vezető közölte beosztottjával, nem akar a továbbiakban vele dolgozni, írja meg a felmondását - áll a tájékoztatásban.

A sértett azt mondta, majd másnap behozza, később pedig, hogy postán küldi el a felmondását, majd távozni akart.

Kolléganői közül többen felkiáltottak, hogy ne engedjék ki, két adminisztrátor háttal az ajtó elé is állt, hogy megakadályozza távozását. Az ajtóhoz lépett a főnöke is, és közölte vele, addig nem mehet ki, amíg meg nem írja a felmondását.

Megpróbálta elhúzni az ajtótól a sértettet, de ő kiszabadította a kezét a szorításból.

A sértett, miután nem tudott szabadulni, végül leírta, hogy kéri munkaviszonyának közös megegyezéses megszüntetését. Csak ezután engedték távozni.

A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése, a bal karján véraláfutás keletkezett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség mindhárom nő ellen vádat emelt személyi szabadság megsértése miatt, egyikük ellen testi sértés miatt is - ismertette a szóvivő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra