Estétől megint nagyon kellemetlenné válik az időjárás

Estétől a Dunántúlon ismét erőre kap a szél, a Kisalföldön és az Alpokalján pedig viharossá fokozódik. Pénteken ciklon vonul át felettünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint csütörtökön hajnaltól az Észak-Dunántúlon, a középső országrészben és a Bodrogközben megerősödik az északnyugati szél (50-60 km/h), azonban a Dunántúli-középhegység tágabb környezetében délelőttig egy-egy 70 km/h feletti széllökés is előfordulhat. A kora délutáni órákra veszít erejéből a légmozgás.

Átmeneti szünetet követően, az esti óráktól kezdve ismételten megerősödik a déli, délnyugati irányba forduló szél,

melyet elsősorban a Kisalföldön és Sopron térségében egy-egy viharos, 70 km/h feletti széllökés is kísérhet.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy pénteken egy ciklon vonul át az ország északi része felett, melynek hatására csapadékosra fordul az időjárás. Az ország nagy részén eső lesz a jellemző csapadékforma, azonban északon, északkeleten havazás várható. Az északkeleti megyékben síkvidéken jellemzően 3-5 cm, de ott néhol akár ennél több hó is hullhat a péntek reggeli, kora délelőtti órákig.

A péntek hajnali órákban északnyugat felől eléri az országot a ciklon hidegfrontja is, melynek hatására nagy területen - a keleti országrész és a délnyugati határvidék kivételével mindenütt -

viharossá fokozódik az északnyugati irányba forduló szél. A legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t, elsősorban a magasabban fekvő területeken 100-110 km/h körüli széllökések is lehetnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás