Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Észak-Korea éhínség előtt

Beigazolódhat Kim Dzsongun eddigi legnagyobb félelme, ugyanis megismétlődhet a kilencvenes évek nagy éhínsége, amely több millió észak-koreai életét követelte.

Az alapvető élelmiszerek ára az egekbe szökött, miután a járvány és a szélsőséges időjárás hatalmas csapást mért Észak-Korea mezőgazdasági szektorára, olyan híradások is érkeztek már, hogy már a kávéért is 60 ezer forintot kell fizetni.

Kim Dzsongun már korábban elismerte, hogy az ország élelmiszerválsággal néz szembe a mezőgazdasági szektor nehézségei miatt, valamint kiemelte, hogy nagyon feszültté kezd válni a helyzet ezen a téren – idéi a The Sunt a liner.hu . A diktátor azt is kijelentette, hogy az államilag kézi vezérelt gazdaság már nem tudja biztosítani minden lakos élelmezését.

Az ENSZ-hez tartozó Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) nemrégiben nyilvánosságra hozott jelentése szerint a helyzet annyira súlyos, hogy mindössze két hónapra elegendő élelmiszertartaléka maradhatott Észak-Koreának.

Kim Dzsongun ugyan nem volt hajlandó részletezni, hogy mekkora mértékeket ölt az élelmiszerválság, nemrégiben azonban figyelmeztette az ország lakosait, hogy készüljenek egy újabb „fáradtságos menetre” – ami azért is aggasztó, mert ezt a nevet adták a kilencvenes évek éhínségének.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra