Szombathelyen tanult az etióp terrortámadás egyik áldozata

Fábián Tamás a Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, a Szegedi Tudományegyetemen oktatott.

A gimnázium Facebook-oldalán bukkantunk a hírre, miszerint Fábián Tamás, az etiópiai fegyveres támadás egyik áldozata a Nagy Lajos Gimnázium diákja volt, 1976-ban érettségizett. Más forrásból úgy tudjuk, vasvári születésű, saját családja nem volt,

Tanulmányúton voltak

Fábián Tamás
Nyugat.hu

Fábián Tamás a Szegedi Tudományegyetem természeti földrajzi és geoinformatikai tanszékének oktatója volt, az afrikai túrát az egyetem oktatói szervezték. Az index információi szerint a társaság tagja volt Puskás Irén, tanszéki munkatárs, és férje, továbbá Gruber László, az egyetem volt hallgatója, földrajztanár. Ők jól vannak. A támadás másik áldozata Szabad Gábor bőrgyógyász, a csapat egyik tagjának barátja.

A csoport saját szervezésben utazott Etiópiába, ahol végül csatlakoztak egy nagyobb, nemzetközi turistacsoporthoz, hogy felkeressék Etiópia észak-keleti régióját.

Megszállott utazó volt

Mezősi Gábor, a Szegedi Tudományegyetem Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszékének vezetőjének elmondása szerint a tanszék két munkatársa és egy bonyhádi gimnáziumi tanár 2011 utolsó napjaiban vagy közvetlenül újév után utazott el Afrikába, velük tartott egy, az egyetemen dolgozó orvos is. Az út célja a kirándulás volt, de a kutatók igyekeztek szakmai kapcsolatokat is kialakítani – mondta a tanszékvezető. Fábián Tamás megszállott utazó, hónapokat töltött minden kontinensen, szinte az összes megtakarítását egzotikus túrákra költötte, de mindig szerény körülmények között, egyetlen hátizsákkal kelt útra – írja az index.

A támadás kedden történt, a csoport fegyveres kísérők nélkül utazott, amikor a támadók tüzet nyitottak az autóra. Öten haltak meg, köztük a két magyar állampolgár, egy magyar megsebesült. Az etiópiai kormány szóvivője szerint a támadást az eritreai kormány által kiképzett banditák hajtották végre, céljuk valószínűleg a túszejtés volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra