Az EU nem adja fel, több uniós támogatást felfüggesztettek

Újra napirenden a Sargentini-jelentés is.

Többször írtunk már róla, hogy az Európai Unió ellenőrzési szervezete, az OLAF visszásságokat talált több uniós program kifizetéseiben és kivitelezésében, és ezért több operatív program, köztük a Szombathelyt leginkább érintő TOP-program kifizetéseit is felfüggesztették Pánikszerűen kaparja össze mindenhonnan a pénzt a kormány, év végén összeomolhat a költségvetés 2018. October 18. 20:17 . Pedig a kormány ezek előlegét saját költségvetéséből kifizette, így most nagy hiány várható Pánikszerűen kaparja össze mindenhonnan a pénzt a kormány, év végén összeomolhat a költségvetés 2018. October 18. 20:17 az év végére.

Judith Sargentini

A felhalmozódott hiány egyes források szerint eléri a háromezer-milliárd forintot, Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselője a Népszavának adott interjújában kijelentette, az Európai Bizottság figyelmeztető levelet küldött a kormánynak, amelyben jelzi, hogy a magyar kormányzati intézmények a korábban közölt brüsszeli kifogások nyomán nem tudták bizonyítani a döntéshozatal és a kifizetések jogszerűségét, átláthatóságát. Ezért már hivatalosan felfüggesztik az érintett operatív programok pénzeinek átutalását.

Azt is közölte, hogy az Európai Tanács tájékoztatta az Európai Parlament vezetését, hogy napirendre veszik a magyar jogállamiság helyzetéről szóló jelentést. A jelentést megrendelő LIBE bizottság elnökét, Claude Moraest és a jelentéstevő Judith Sargentinit meghívták a tagállamok érintett minisztereinek tanácskozására, hogy tájékoztassák a részt vevőket a jelentés megállapításairól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet