Hoppá! Ma Európa Nap lesz a Fő téren és hétfőn az NYME SEK könyvtárában

Soroljuk a szombathelyi programokat.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Europe Directe irodája idén is megrendezi az Európa Napot. Az idei rendezvényre május 6-án kerül sor a Fő téren. Az érdeklődőket logikai, ismeretterjesztő, ügyességi játékokkal – kiadványokkal, apró ajándékokkal várják a szervezők egészen este 6 óráig.

Az Európa Nap keretében, délelőtt 11 órakor jutalmazzák, azokat a középiskolásokat, felkészítő tanáraikat, gyakorlati oktatóikat, akik az Országos Szakmai tanulmányi versenyen sikereket értek el, dobogós helyen végeztek. Őket Kovács Vince, a kamara elnöke, és Kondora Bálint, a megyei közgyűlés elnök helyettese köszönti.

Vas megyét idén 13-an képviselték az SZKTV döntőjében. Közülük Varga Robin Erik első, míg Bíró Ádám második helyezést ért el kárpitos szakmában. A pincér szakmában Németh Petra Patrícia a dobogó második fokára állhatott. Szintén második helyezést ért el Bökfi Kornél, szerszámkészítő és Tamási Roland, gépi forgácsoló is. Az OSZTV-n első helyezett lett Nagy András István, gépgyártás technológiai technikus, míg a WorldSkills válogató versenyen Simon Zsolt az ápolás és gondozás szakon szintén első helyezést ért el, Takács Dániel virágkötő a második, Molnár Zsófia pedig harmadik helyen végzett.

Az Európa Nap keretében az Egyetem beszélgetést szervez. Május 9-én 14.00 órakor a migránsokról szóló híresztelésekről tart előadást Székely Klára, az NYME KTK adjunktusa. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak a SEK könyvtárában.

NYME
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hírek