Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Extra adót kaphatnak a nyakukba a katások

Egyrészt azt akarják megakadályozni, hogy egyes munkáltatók katásként alkalmazzák a valójában munkaviszonyban dolgozó alkalmazottakat. Másrészt sávossá tennék.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felülvizsgálná a kisadózó vállalkozások tételes adója, a kata jelenlegi szabályozását a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK.)A módosítás a gazdaság érdekét szolgálná, a katásokat nem érné hátrány – mondta a Magyar Nemzetnek az MKIK elnöke, Parragh László.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A kamara szerint arra van szükség, hogy a katát ne lehessen a munkaviszonyok visszaélésszerű kiváltására felhasználni. A megoldás pedig az lenne, hogy a katás vállalkozásnak és üzletfelének adatot kell szolgáltatnia akkor, ha egymás közötti ügyleteik egy évben meghaladják a hárommillió forintot. Emellett a hárommillió forint feletti rész után bizonyos mértékű (akár negyvenszázaléknyi) adót kellene leróni. A plusz közterhet azonban nem a katás vállalkozó, hanem az üzletfele lenne köteles befizetni az államkasszába – mondta Parragh László.

Ezen túl pedig a sávossá alakítást is javasolják, ami azt jelenti, hogy például hatmillió forint árbevételig ötvenezer, afelett 65 ezer forint lenne a tételes adó mértéke. Azt is megjegyezte, hogy a változásokat kizárólag előretekintően szabad bevezetni, amelynek legkorábbi dátuma 2021. január 1. lehet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés