Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez is: egyre több a tigrisszúnyog

Agresszív és betegségeket terjeszt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szárazság után beköszönő csapadékos, meleg időjárás kedvez a csípőszúnyogok fejlődésének. Ilyen időben tömegesen kezdenek el szaporodni a szúnyogok, köztük nemcsak a hazai, hanem az újonnan megjelent idegenhonos fajok is. Utóbbiak közé tartozik a tigrisszúnyog is, amely populációja feltérképezéséhez a lakosság segítségét kérte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózathoz (ELKH) tartozó Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézete.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A tigrisszúnyog hossza öt milliméter, fekete testét határozott, hófehér sávok és foltok tarkítják, így könnyen felismerhető. Neve nem a kinézetére, hanem a vérmességére utal. Az Európában megszokott fajokhoz képest rendkívül agresszíven támad, ráadásul fényes nappal, ragyogó napsütésben is számíthatunk a csípésére. Ázsia trópusi, szubtrópusi vidékeiről származik, nemzetközi szállítmányokkal jutott el számtalan helyre, így Magyarországra is. Azt még nem tudni, hogy képes-e áttelelni itthon, vagyis kialakulhatnak-e stabil magyarországi populációi. - írja az infostart.hu .

Tigrisszúnyog
nepszava.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés