Ezt is megértük: hiánycikk a villanyóraszekrény

Lassan két hónapja.

Bajban vannak azok a régebbi családiház-tulajdonosok, akik az elektromos fűtéshez az olcsóbb H tarifát szeretnék igénybe venni. Nem elég ugyanis, hogy emiatt az egész villanyóraszekrényt át kell alakítani és ezért horribilis árat kell fizetni, de még ott van az is, hogy az egész országban hiánycikk a villanyóraszekrény – írja az ATV.

Egy regisztrált villanyszerelő azt mondta a híradónak, hogy van, aki már 2-3 hónapja vár a villanyóraszekrényre és nem tudják, hogy mitévők legyenek. Érkezik egy-két darab, de csak ő 10-20 olyan villanyszerelőről tud, akinek legalább 5-6 kellene.

Az ATV emlékeztet, hogy H tarifát csak légkondicionáló és hőszivattyú esetében lehet igénybe venni a fűtési időszak alatt. De hogy miért is akarnak hirtelen ennyien áttérni erre a megoldásra? Azért, mert egy KW/ó áram 23 forintba kerül a 70 forintos piaci ár helyett. Pedig több átszerelési szabálynak is meg kell felelni és az új villanyóra szekrényt is csak az épület homlokzatára lehet felszerelni, ami ráadásul ugyebár most nincs is nagyon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek