Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ezután habbal fakasztanak könnyet a rendőrök

Az új eszköz számtalan előnnyel bír a régi gázspray-kel szemben.

Az utóbbi időben számtalan újításról hallani a rendőrség háza táján: az új fegyverek és gépjárművek után új típusú gázsprayt is rendszeresített a rendőrség, erősítette meg a novekedes.hu kérésére az Országos Rendőr-főkapitányság.

A korábbi R92-es típusmegjelölésű gázspray-t egy sokkal modernebb, amerikai gyártmányú eszközre cserélték, a Sabre Security Equipment Corporation MK-3 Pepper Foam paprika habspray-re, ami generációs ugrást jelent – jegyzi meg a lap. Az új kényszerítőeszköz nagyon jó referenciákkal bír, több amerikai rendvédelmi szerv is használja. Korábban pedig már a Magyar Honvédség és a NAV is rendelt a gyártó hasonló termékéből hazánkban.

A habspray külön előnye, hogy alkalmas zárt térben való használatra, ami az R92-esről nem volt elmondható, pedig a rendőrök munkája során könnyen előfordulhat olyan szituáció, ahol erre szükség lehet. Míg ugyanis az utóbbi szó szerint gázt bocsájtott ki magából, addig a Sabre MK-3 Pepper Foam hab állagú – emiatt viszont fontos, hogy az arcot direktben kell vele eltalálni, cserébe viszont például kisebb az esélye annak, hogy elfújja a szél.

Fontos kiemelni, hogy a hab nem vezeti a sokkolók elektromos feszültségét. Különbözik a két eszköz hatóanyaga is, ugyanis az R92-ben orto-klórbenzilidén-malonitril-t alkalmaztak, még a Sabre MK-3-ban kapszaicint (major capsaicinoids). Ez azért is jó, teszi hozzá a novekedes.hu, mert a régivel szemben immunitás alakulhatott ki, ez a veszély a kapszaicinnél nem áll fenn (viszont a mostanit alacsony hatóanyagtartalommal rendelte meg a rendőrség, így minimális a veszélye, hogy valaki túlérzékeny a habspray-re).

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra