Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Magyar lány sötétben fluoreszkáló festményeiért rajonganak a dizájnblogok

Pedig Fábián Bogi két egyszerű eszközt használ csak: ultraviola fényt és UV-reagens festéket. Meg egy harmadik fontosat: a tehetségét.

Aki járt már mondjuk goa buliban , az tudja, hogy nem újdonság a különleges, kékesen derengő fényforrással életre keltett festés. Amit tényleg csak akkor vesz észre az ember, ha ibolyántúli fényt irányítanak rá, nappali világosságnál vagy alig, vagy semmit nem látni belőle. Videoklipektől az olyan kasszarobbantó mozifilmekig, mint az Avatar számtalanszor alkalmazták már ezt a módszert, a magyar születésű, Bécsben élő Fábián Bogi azonban igazán kimaxolja a műfajt a munkáival - egyenesen a hálószobákba viszi ezt az álomvilágot.

Egészen lebilincselő élmény lehet belépni egy otthoni helyiségbe, majd a villanykapcsoló lepöckölésével átlényegülni egy másik dimenzióba. Mondjuk sosem látott galaxisok közé:

bogifabian.com
bogifabian.com

Vagy alámerülni egy vibráló medúzás vízivilágba:

bogifabian.com
bogifabian.com
bogifabian.com
bogifabian.com

Bogi azt írja magáról a weboldalán:

Az a célom, hogy egyedi tereket hozzak létre, amiket személyiséggel és lélekkel ruházok fel, és amikben a pihenés, meg maga az élet is élménnyé válik.

Úgy látszik, ez sikerült annyira, hogy alkotásait olyan nagy olvasottságú blogok kapják fel, mint a Bored Panda , a Design Taxi vagy a MyModernMet . Sőt, az 1984-es születésű lány állítólag már a helyét is megtalálta az osztrák főváros művészközegében.

Fábián Bogi fluoreszkáló festményei
bogifabian.com

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra