Bosszú a rendőröktől? – Ugrott a fotós forgalmija

A múlt héten tettünk közzé a Facebookról levadászott képet, amelyen egy rendőrautó egy szombathelyi rokkant parkolóban várakozik. A fotó készítőjére ma lecsaptak a rendőrök.

December utolsó napjaiban került fel a Facebook közösségi portálra egy fotó, amin egy rendőrautó a szombathelyi belváros egyik mozgáskorlátozottaknak kialakított parkolójában várakozik. A nyugat.hu is közzétette, az olvasókat is alaposan megosztó fényképet. Azt gondoltuk, hogy a kommentelők vélemény háborújában csendesedik el a nem kis port kavaró felvétel, ám végül a helyi rendőrségnek is meglett a válasza.

A boztosítékot kivágó fotó
Facebook

- Évekkel ezelőtt jómagam is a határőrség kötelékébe tartoztam, így nem volt nehéz megtalálniuk a kollégáknak – kezdi így a fotót készítő fiatalember, Farkas Zoltán. Én azért is tettem közzé a fényképet mert bosszantott, hogy két fiatalember a mozgássérült parkolót használva bájcseveg egy fiatal hölggyel. Szolgálat közben, a rendőrégi emblémákkal ellátott autóval. Kedden reggel háromnegyed kilenc magasságában aztán, kifordulva a Tököly utcára, egy szirénázó rendőrautó állított meg. Én egy Trabanttal voltam. Részletes közúti ellenőrzést kaptam. Az autó minden porcikáját átnézték, végül három dolgot találtak is. A halványkék Trabantom a forgalmiban szürke színűnek van jelölve, sportkormánnyal volt felszerelve az autó, aminek a műbizonylatát otthon hagytam, a helyzetjelzőm pedig a sárga helyett kék. Ugyanis egy neon izzó van betéve. A forgalmim ugrott. Majd ha a következő műszaki vizsgán átmegy az autó, akkor kapom vissza – zárta szavait a sofőr.

Közúti ellenőrzés a fotóért?
Retorzió?
Farkas Zoltán

A rendőrság vizsgálatot indított

A fotóval kapcsolatban megkerestük még szombaton a Vas megyei Rendőr-főkapitányságot, amelynek a következő kérdést tettük fel:
- Miért állt a rendőrségi autó az adott helyen és milyen esetekben állhat rendőrautó tiltott, illetve mozgássérülteknek kijelölt helyen?

Ma délután a következő választ kaptuk:
Az ügy kapcsán a hétfői napon mb. Főkapitány Úr vizsgálatot rendelt el annak megállapításra, hogy történt-e fegyelemsértés. A kivizsgálás folyamatban van, annak lezárultáig nem kívánunk további felvilágosítást adni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Szombathelyi rendőrautó a tilosban

A Borostyánkő áruházzal szemben foghíjas volt a parkoló, a hatósági jármű mégis a mozgáskorlátozott helyet választotta.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló