Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fagy, vízóra, mondjuk még?

Mondjuk: vigyázzon, hogy el ne fagyjon – tanácsok.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy megjöttek a hidegek - a hétvége éjszakai különösen fagyosak lesznek már az időjárás előrejelzések szerint -, sok teendője akad az ingatlantulajdonosoknak: ezek közül talán a legfontosabb, hogy a vízórákra kellő figyelmet kell fordítani. Ha eltört az óra számlápja, vagy a lakásban csak csöpög a víz, akkor szinte borítékolhatóan kárt tett a jegesedés a mérőeszközben. Ilyen esetben nem marad más, mint a hiba bejelentése a vízművek felé.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Viszont még nem késő a megelőzéssel foglalkozni, számos módon védheti a berendezéseket.

A fagy leginkább a néhány milliméteres vaslappal fedett aknában lévő vízmérőket veszélyezteti, ezért ezek védelme különösen fontos!

• A kerti vízóraakna törött vagy hiányzó fedlapját pótoljuk, sőt a nagy hidegben külön szigetelésről is gondoskodjunk. Erre alkalmas lehet az aknatető aljára rögzített hungarocell lemez is.

• A vízmérőt akár pléddel, hungarocellel vagy más hőszigetelő anyaggal is letakarhatjuk, de még a kartondoboz darabok is megfelelőek erre a célra. A vízmérő téliesítésénél figyeljünk azonban arra, hogy annak számlapja könnyen szabaddá tehető legyen, s ezáltal a mérő leolvasható maradjon.

• Rendszeresen ellenőrizzük, hogy nincs-e víz az aknában, valamint figyeljünk arra is, hogy a vízóraakna fedele mindig zárt állapotban legyen.

• A pincékben lévő vízmérők védelme érdekében ellenőrizzük pinceablakok épségét, és ha a vízmérő, illetve a csövek a külső talajszinttől egy méternél kisebb távolságra vannak, hőszigetelésükről külön is gondoskodjunk.

• Szigeteljük - vagy ennek hiányában - időben víztelenítsük a falakon kívül lévő, illetve a nem kellően szigetelt vízvezetékeket.

Lakótelepi ház esetében is érdemes figyelni arra, hogy az épületen belüli vezetékek, mérőórák illetve szerelvények esetében a helyiség nyílászáróinak épek legyenek. Nagy hidegben - különösen a tűzfalakban futó vezetékek esetében - még fűtésre is szükség lehet annak érdekében, hogy a csövekben lévő víz ne fagyjon be. - szedte össze a napi.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés