Fakidőlések és vízeltávolítások adtak munkát az elmúlt órákban a katasztrófavédelemnek

Ma kilenc alkalommal riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat vízkárok és viharkárok felszámolásához a vármegye több pontján.

A felázott és fellazult talaj miatt fák dőltek közútra Őriszentpéteren és Nagymizdó közelében. A legtöbb bejelentés még most is vízeltávolítás miatt történt - írja a katasztrófavédelem honlapja.

A tűzoltó egységeket a pincékben felgyülemlett esővíz eltávolítása miatt riasztották Sárvárra, Kőszegre és Balogunyomba. Jákfán a vízelvezető árkok teltek meg esővízzel, míg Csánigon egy lakóház udvarában gyűlt fel a nagy mennyiségű esővíz.

Pornóapátiban egész nap folytak a védekezési munkálatok, a falu lakosaival közreműködve Felsőcsatár, Vaskeresztes, Horvátlövő, Szentpéterfa és Pornóapáti település mentőcsoportjai összesen 16500 darab homokzsákot helyeztek el a lakóházak bevédése érdekében.

A vármegyében jelenleg hat lezárt útszakasz van, elzárt település nincs. Lakosságvédelmi intézkedésre egyik kárhelyszínen sem volt szükség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek