Fantomszakosztályát menedzseli a Haladás VSE?

A TAO-s pénzek hűvös lehelete fagyasztja meg a szombathelyi kézilabda életet? Az Akadémiának vannak játékosai és támogatói, a HVSE-nek egyik sem. Blöffölni viszont remekül tudnak.

A Szombathelyi Kézilabda Akadémia júniusban jelentette be, hogy együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Kézilabda Akadémiával. A sajtótájékoztatóra eljött, és támogatásáról biztosította a kezdeményezést Mocsai Lajos is.

Az NKA-t vezető kiváló szakember azt mondta: felkeltette figyelmüket az a rengeteg munka és erőfeszítés, amit Pődör Zoltánék belefektettek a női szakág utánpótlásképzésébe. Az Akadémia megalakulását Puskás Tivadar polgármester is üdvözölte.

Mocsai Lajos és Pödör Zoltán kézfogással (is) szentesítette a megállapodást
Vágvölgyi Bálint

A történet azonban rövidesen gellert kapott. A Haladás VSE (a felnőtt csapatot a klub versenyeztette az előző szezonban) elnöke, Homlok Zsolt úgy döntött, "megmenti" a Pödörék kiválásával teljesen kiüresedett szakosztályt. Furcsa módját választotta.

Az Érd a Haladás jogán indul, nem, mégsem...

Ahogy arról a "Pénz beszél, TAO ugat?" Pénz beszél, a TAO ugat? Érdre költöztetik a Haladást? 2015. August 25. 13:56 című cikkünkben is beszámoltunk, Homlok Zsolt a megyei napilapban bejelentette: a HVSE kézilabdát megmentve, az Érd NB I-es csapatával fuzionál, és Érd-Haladás néven, érdi sportolókkal elindulnak a másodosztályban.

A vasi sportsajtó lelkesen közölte is a csapat eredményeit, és noha többen értetlenkedtek, hogy a Haladás VSE-nek miért jó, hogy közel 200 kilométerre van egy csapata, szombathelyi sportolók nélkül, a helyzetet kezdte mindenki elfogadni.

A Nyugat.hu-hoz a napokban eljutott információk szerint azonban a Haladás VSE-nek semmi köze nincs az érdi csapathoz. Ez a szövetség honlapján lévő információkból is egyértelműen kiderül, de a biztonság kedvéért elküldtük kérdéseinket az MKSZ versenyigazgatójához is.

A Haladás-Érd II. sportszervezete az Érdi VSE jogán szerepel a női NB I/B-ben. Az Érdi VSE az NB I/B. osztályú nevezési jogot a Versenykiírás alapján, az NB II. osztályú bajnokságban szerzett helyezése alapján, alanyi jogon szerezte meg - kaptuk a már leírt információk tükrében mindenképpen meglepő hírt.

Visszaszáll, de mi?

Noha arra a kérdésre, hogy mi történt a Haladás VSE NB I B-s jogával, nem kaptunk választ, az MKSZ szabályrendszeréből egyértelmű, hogy az elveszett, miután a szombathelyi klub nem tudott csapatot indítani az idei bajnokságban.

És máris itt az újabb csavar. Homlok Zsolt ugyanis múlt héten bejelentette, hogy a Haladás VSE edzőt és szakosztályvezetőt is alkalmaz a kézilabda-szakosztály feltámasztására, és mivel komoly céljaik vannak, jövőre az NB I B-ben szeretnének indulni.

Homlok Zsolt a HVSE elnöke, és bizalmasa Bokor Zsolt elnökségi tag
Mészáros Zsolt

Homlok azt mondta a Vas Népének adott nyilatkozatában, hogy a Haladás VSE jövőre visszakapja az NB I B-s jogot.

Ismét a kézilabda szövetséghez fordultunk. Szerettük volna megtudni, hogy Homlok milyen jogra számít? Diplomatikus, de egyértelmű választ kaptunk.

A nevezési jog sorsát minden esetben az előző szezon bajnoki helyezései alapján kell megállapítani. Ezen felül a nevezési jog „átszállására” csak a sporttörvény által nevesített esetekben és módon van lehetőség - írták.

Vidékről jöhetnek gyerekek

Homlok a már említett nyilatkozatban azt mondta, hogy a klub utánpótlását is felépítik, mert több szülő kereste őket, hogy vinné a lurkóját a klubhoz. Ezzel szemben a Nyugat.hu úgy tudja, hogy a HVSE a vasi fellegvárak utánpótlásának gyerekeit próbálja elszipkázni.

Természetesen szerettük volna megkérdezni Homlok Zsoltot is. Arra kerestük volna a választ, hogy miért nyilatkozta azt, hogy az Érd másodosztályú csapata a Haladás jogán indul a pontvadászatban? Tisztázni szerettük volna azon bejelentésének is a hátterét, hogy a jelenleg játékosok nélkül álló HVSE kézilabdacsapata kinek a jogán szándékozik elindulni az NB I B-ben? Nem értük el.

Pödör Zoltánt, az Akadémia vezetőjét is szerettük volna megszólaltatni, ő azonban megköszönve az érdeklődést, nem akart nyilatkozni.

Összefoglalva

Összefoglalva. Van egy évek óta működő szombathelyi kézilabdaműhely, amely együttműködési megállapodást köt a Nemzetközi Kézilabda Akadémiával, ezért vállalja, hogy az NB I B-s felnőttcsapata a harmadosztályból kell újraépítenie magát, van közel 400 gyerek, aki náluk sportol, akinél a megyében csak az Illés Akadémia tud több TAO-s támogatást begyűjteni.

Azt mindenkinek a fantáziájára bízzuk, hogy a felsorolt információk közül melyik miatt érezte úgy a Haladás VSE, hogy neki mindenképpen kézilabda kell, és miért érte meg Homlok Zsoltnak kétszer is, finoman fogalmazva is, csúsztatásokkal teli nyilatkozatot tenni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport