A Farbax Kft. 82 munkatársa nem tudja megközelíteni munkahelyét (közlemény)

Miután 13 éven át közösen használták a Farbax Kft.-hez vezető utat a Vasép Ipari Parkban, egy ingatlanhasznosító cég most lezárja azt, ezzel megakadályozva, hogy a dolgozók, beszállítók és szolgáltatók bejárjanak a telephelyre.

Közleményt juttattak el szerkesztőségünkbe a Farbax Kft. munkatársai, amit most csorbítatlanul közlünk.

A ingatlanhasznosító cég március 1-jén reggel 7 órakor lezárja az utat, így akadályozva meg a Farbax Kft. 82 munkatársának, beszállítóinak és szolgáltatóinak a telephelyhez való hozzáférését. Az ingatlanhasznosító cég azzal érvel, hogy a szóban forgó útszakasz a saját tulajdona, ezért ha a Farbax Kft. nem fizet nagy összegű bérleti díjat az úthasználatért, akkor a cég nem engedélyezi a telephely azon keresztül való megközelítését.

A törvény előírja, hogy minden területhez kell legalább egy megközelítési út. Ebben az esetben a Farbax Kft. ingatlanához vezető egyetlen út az ingatlanhasznosító cég területén át vezet. Az ingatlanhasznosító úgy véli, hogy a Farbax Kft.-től bérleti díj jár neki ezen útszakasz használatáért. Farbax Kft. viszont nem szándékozik bérleti díjat fizetni azért, hogy ilyen módon férjen hozzá saját ingatlanához. Hiszen mindenkinek joga van a tulajdonában álló területet akadály nélkül megközelíteni. A Farbax Kft. számára a hosszútávú, biztos működéshez szükséges megoldást csak a szolgalmi jog alapítása jelentheti. A Farbax Kft. már jó ideje próbál a céggel egy alternatív megoldásról tárgyalni, de az ingatlanhasznosító közölte, hogy 2011. március 1-jével biztonsági őrökkel lezáratja az utat, míg a Farbax Kft. bele nem egyezik a bérleti díj fizetésébe.

A Farbax Kft. vezetői 11 órakor találkoznak Szombathely város polgármesterével, hogy megtárgyalják a fejleményeket, s abban reménykednek, hogy a polgármester úr segítségével minél előbb megoldódik a helyzet.

A Farbax Kft. – egy irodagépeket és tonerkazettákat újragyártó multinacionális vállalkozás, szombathelyi gyártórészlege – számos díjat nyert már kiváló termékeiért, valamint társadalmi segítő szerepéért. A szombathelyi üzem több mint 1 milliárd forint értékben forgalmaz évente, aminek 95%-a export értékesítésből származó árbevétel. A Farbax Kft. már több mint 21 éve meghatározó része a helyi gazdaságnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet