Farkasszemet nézett egymással a szombathelyi Fő téren a Fidesz és Márki-Zay Péter

A sajtótájékoztató kampányrendezvénnyé alakult át a kissé felfokozott hangulatban.

Csütörtök délelőttre sajtótájékoztatót hívott össze Szombathelyen Márky-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje. Az esemény félórás késéssel kezdődött el, azonban addig sem maradtunk izgalmas pillanatok nélkül.

Márki-Zay Péter aláírásgyűjtés
Mészáros D. Zsolt

Nem sokkal az esemény kezdete előtt megjelent a Fidesz frakcióvezetője, Illés Károly és csapata a saját „STOP Gyurcsány STOP Karácsony” nevet viselő pultjukkal, amelyet pár méterre a sajtótájékoztató helyszíne mellett helyeztek el. A két tábor szimpatizánsai farkasszemet néztek egymással, amikor Márky-Zay Péter odalépett a fideszes politikushoz és örömét fejezte ki, hogy Lázár Jánossal szemben a helyi Fidesz hajlandó együttműködni az ellenzékkel a legalapvetőbb kérdésekben.

Márki-Zay Péter aláírásgyűjtés
Mészáros D. Zsolt

A szimpatizánsok közben morogtak, és élénk nemtetszésüket fejezték ki egymással szemben.

Nem sokkal azután, hogy lecsillapodtak a kedélyek, elkezdődött a sajtótájékoztató, ahol a politikus bejelentette, megszerezte a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges aláírásokat, de az országjárást vasárnapig folytatja. Ezt követően pedig tájékoztatást adott arról, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom Vas 1 választókerületben Ungár Pétert, Vas 2-ben Molnár Miklóst, míg Vas 3-ban az exjobbikos Bana Tibort támogatja az előválasztáson.

Márki-Zay Péter aláírásgyűjtés
Mészáros D. Zsolt

(Némileg csodálkozva jegyezzük meg, hogy ezek szerint Márky-Zay nem hallott Molnár visszalépéséről.)

Az általános bejelentések után a politikus saját programjáról tájékoztatta a résztvevőket. Kiemelte, hogy Magyarországnak tovább kell vinnie Szent István örökségét, és Nyugaton van a helye. Magyarország európai uniós tagságát méltatta, szemben a kormány kelet felé orientálódó politikájával.

Márki-Zay Péter aláírásgyűjtés
Mészáros D. Zsolt

Szakértői kormányra tett javaslatot, amelynek programját a hatpárti koalíció előzetesen kidolgozza a káosz megelőzésének érdekében. Elítélte a jobb és baloldali megosztottságot, és egységre szólította fel az ellenzéki szavazókat.

Márki-Zay Péter aláírásgyűjtés
Mészáros D. Zsolt

Programjának legfontosabb része az elszámoltatás és az Európai Ügyészséghez való csatlakozás - hangzott el. Márky-Zay elmondta, hogy a jelenlegi Alaptörvény nem képviseli az ország érdekeit, ezért egy új alkotmányról népszavazás útján kellene dönteni.

A szombathelyi Fidesz közben a sajtótájékoztató mellett gyűjtötte a petíciókat.

Márki-Zay Péter aláírásgyűjtés
Mészáros D. Zsolt

Ezzel kapcsolatban Márky-Zay hangsúlyozta, hogy ő nem Gyurcsány embere, hanem egy kiábrándult fideszes szavazó, aki képes egységesíteni az ellenzéket a többi miniszterelnök-jelölttel szemben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet