Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Fát szállító teherautó oldalába hajtott egy személyautó a 87-esen

A személyautó vezetőjét elvakította a napfény.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt Szombathely és Táplánszentkereszt között, a 87-es főút és Külső Rumi út kereszteződésénél.

Fát szállító Nissan teherautó oldalába hajtott Opel a 87-esen
TM/Nyugat.hu

A Kám felől, a 87-es főúton érkező Nissan kisteherautó vezetője balra akart bekanyarodni, a Külső Rumi útra. A sofőr látta, hogy a kereszteződésben az Elsőbbségadás kötelező tábla vonalában egy Opel várakozik. A Nissan vezetője megkezdte a kanyarodást és egyben észlelte, hogy az Opel elindul és nekihajt a fával megpakolt teherjármű oldalának. A Nissan megbillent, de nem borult fel.

Fát szállító Nissan teherautó oldalába hajtott Opel a 87-esen
TM/Nyugat.hu

Az Opel vezetője elismerte a felelősségét a balesetért. Vele beszélgetve rájöttünk, hogy mi történhetett.

"Rendszeresen járok errefelé és még soha nem okoztam balesetet. Tudom, hogy ez egy forgalmas kereszteződés és többször tapasztaltam, hogy nagy sebességgel érkeznek az autók, ezért fokozott figyelemmel hajtok be. Most is megálltam, elnéztem jobbra és nem láttam érkező járművet. Elnéztem balra is és mivel onnan sem érkezett jármű, ezért elindultam" - elevenítette fel az Opel vezetője.

"Szinte abban a pillanatban ütköztem a teherautó oldalával és magam sem értettem, hogy honnan került elő a jármű. Most már biztos vagyok abban, hogy a napfény is közrejátszott a figyelmetlenségemben"

Fát szállító Nissan teherautó oldalába hajtott Opel a 87-esen
TM/Nyugat.hu

Az elbeszélésből és a teherautó helyzetéből ítélve a kisteherautó már viszonylag közel volt a kereszteződéshez, amikor az Opel vezetője jobbra nézett. A Nap a személyautó vezetőjének szemszögéből nézve, körülbelül "két óránál" vakított és emiatt feltehetőleg a sofőr "átugrotta" azt a részt. Mire másodszor jobbra nézett a teherautó már előtte volt.

Fát szállító Nissan teherautó oldalába hajtott Opel a 87-esen
TM/Nyugat.hu

A balesetben személyi sérülés nem történt, az útra folyt szennyező anyagot a Magyar Közút munkatársa felitatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra