Szombathelyen elkezdik számolni a fecskéket

Ez lesz az új zöldprogram kezdete...

Online sajtótájékoztatót tartott hétfőn koradélután Németh Ákos szombathelyi tanácsnok, ahol lerántotta a leplet a város legújabb zöldprogramjáról, ami egy fecskevédelmi akció lesz.

Magyarországon ugyanis kétségkívül a fecske az egyik legnépszerűbb madár, az elmúlt 20 évben viszont drasztikusan csökkent a számuk.

Pixabay

Ezért is fogott most össze Szombathely Gyurácz József ornitológussal, az ELTE-SEK oktatójával, hogy kidolgozzanak egy fecskevédelmi programot. Ennek első lépése, hogy elkezdjék a fecskeszámlálást, melyben a Magyar Madártani Egyesület lesz a segítségükre, és amibe szeretnék bevonni a szombathelyieket is.

Tehát aki tud otthon, az utcában, a munkahelynél, az iskolánál vagy bárhol fecskefészekről, az kattintson a zoldhullam.szombathely.hu oldalra, ahol egy részletes kérdőív kitöltésével lehet jelezni a helyszíneket.

Németh Ákos elmondta, hogy amint meglesznek ezek az adatok, jöhet a következő lépés, ami nem más, mint a sárgyűjtők és a műfészkek kihelyezése.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely