Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szentgotthárd megadta magát

Fehér zászló leng a gotthárdi városháza előtti téren. Lehet véletlen?

Olvasónk küldte be a fotót, ezen a városháza és katolikus templom épületegyüttese, valamint a színház előtti tér látható. Pontosabban a téren álló zászlórúd, amin ma reggel egy fehér zászló lengett. Így:

Nyugat.hu

Megnéztük mindenhonnan, de csak tiszta fehér láttunk. Arra is gondoltunk, hogy talán a város zászlaját akarták kitenni, de azon van egy címer. Ilyen:

Tánczos Mihály

Szóval, nem erről van szó, hacsak nem hipóval mosták. Mi inkább maradunk annál, hogy ez egy gerillaakció volt, mégpedig a választások közeledtével.

Szentgotthárdon eddig a pártok csak kisebb szerephez jutottak a város irányításában, az előző, 2010-től 2014-ig tartó ciklusban is független volt a polgármester, és a képviselő-testület többsége is.

Most viszont az eddig független Huszár Gábor egyedül indul a polgármesteri székért, ráadásul a Fidesz jelöltjeként. Biztosan megválasztják, hiszen ehhez elég egyetlen érvényes szavazat. Az őt négy évig támogató csapat is függetlennek vallotta magát, ám most ők is Fidesz színekben indulnak. Köztük olyanok, akik korábban fennen hangoztatták függetlenségüket.

Ha kicsit belegondolunk, ezzel a város megadta magát a kormánypárt politikai cunamijának. És a megadás jeleként kitűzték a fehér zászlót.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra