Két autó borult fel Kőszeg és Cák között két balesetben

Egymástól kb. egy kilométeres távolságra két autó is felborult rövid időn belül Kőszeg és Cák között. Összesen hatan sérültek, szerencsére csak könnyebben.

A tavaly októberi halálos baleset helyszínénél Meghalt a fiatal sofőr Kőszegnél - Oszlopra csavarodott a Peugeot (videóval) 2010. October 06. 22:30 sodródott le az útról egy BMW az enyhe ívű kanyarban, Kőszeg közelében. A Cák felé tartó autó hosszan haladt még az árokban, elrobogott egy beton villanyoszlop mellett, majd egy fából készült terményárudába csapódva, a feje tetején állt meg. Az autóban ülők könnyebben megsérültek, a szombathelyi kórházba szállították őket. A BMW totálkárosra törött.

BMW balesete Kőszeg és Cák között
BMW balesete Kőszeg és Cák között
Tánczos Mihály

A mostani balesetnél az út szélén álló második oszlop mellett haladt el a személyautó, ha nekiütközik az oszlopnak, akkor komolyabb sérülést is szerezhettek volna az utasok. Októberben egy füvező osztrák fiatalember szállt el a kanyarban, Peugeot-ja felcsavarodott az oszlopra és a sofőr a helyszínen meghalt. A mentőknek már több alkalommal is kellett vonulniuk az enyhe S-kanyarban lesodródó járművek miatt, holott ez a kanyar viszonylag nagy sebességgel is könnyen bevehető. A baleset idején ragyogóan sütött a nap és száraz volt az aszfalt.

A Kőszegi Tűzoltóság videója a két balesethez vonulásról

Öttagú család balesete

Kb. egy kilométerre a BMW balesetétől egy Opel vezetője vesztette el uralmát járműve felett az időközben megeredő, pár perces eső által áztatott úton. A személyautó áttért a szemközti sávba, leszaladt az útról, majd egy útszéli fa gyökeréről visszapattant és a menetirány szerinti árokba csapódott és felborult. A baleset másodpercekkel azelőtt történt, mielőtt munkatársaink a helyszínre értek, így az események és sérültek gyors feltérképezése után munkatársaink riasztották a mentőket (104) és a tűzoltókat (105).

Opel balesete Kőszeg és Cák között
Opel balesete Kőszeg és Cák között
Tánczos Mihály

Megnyugtató volt látni, hogy egymás után érkeztek a segíteni akaró autósok. Idővel az erősen vérző fejű édesapjuk és a baleset miatt ijedt két kislány és kisfiú is megnyugodott, sőt, nem sokkal később már a kisfiú is aktívan segített a vérzés elállításában. A mentők érkezése után már felkötött kézzel láttuk a mentőautóban a kis legényt, akinek ezúton is gratulálunk az ügyességéhez és hősiességéhez.

A sérült édesapjának segítő kisfiút beteszik a mentőbe
A sérült édesapjának segítő kisfiút beteszik a mentőbe
Tánczos Mihály

Információink szerint a biztonsági öveket használó öttagú családból négyen sérültek, a látszat ellenére mindannyian könnyebben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Meghalt a fiatal sofőr Kőszegnél - Oszlopra csavarodott a Peugeot (videóval)

Egy hirtelen kormánymozdulat után letért az útról és oszlopnak csapódott egy osztrák rendszámú Peugeot 206 Kőszeg és Cák között. A 25 éves sofőr a helyszínen meghalt. A kocsiban kábítószergyanús anyagot találtak.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló