Videó a szombathelyi fejszés rablóról

Vasárnapra virradóra kirabolta egy fejszés férfi Szombathelyen a Dolgozók útján található dohányboltot. A dolog pikantériája, hogy a tulajdonosnak vagyonvédelmi cége van.

Megérkezett a videó is a tegnapi rablásról. A rendőrség keresi a felvételen látható rablót.

Korábban írtuk

Vasárnap hajnalban tért be rablási szándékkal egy eddig ismeretlen férfi Szombathelyen az oladi Shell kút melletti dohányboltba és felszólította az alkalmazottat a bevétel átadására. A rabló fejszével érkezett, ezzel fenyegette meg a női alkalmazottat, aki átadta a pénzt. A férfi ezután futva távozott.

(A dolog pikantériája, hogy a bolt tulajdonosa Baranyai Tibor, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Vas megyei Szervezetének elnöke. Szerk.)

Fejszével jött, nem sok pénzzel távozott
Fejszével jött, nem sok pénzzel távozott
Tánczos Mihály

Megkerestük az érintett dohányboltot, az eladó azonban nem nyilatkozott, csupán annyit tudtunk meg tőle, hogy nem ő dolgozott vasárnap hajnalban. A bolt tulajdonosától visszahívást kértünk. A Shell benzinkúton viszont azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nekik megtiltották a nyilatkozatot. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Információink szerint a rendőrség lefoglalta a dohánybolt és a benzinkút kamerafelvételeit is. Az egyelőre nem világos, miért egy ilyen jól bekamerázott területet választott a rabló. Ezúttal nem kell bíbelődni a "fegyvernek látszó tárgy" megjelöléssel, hiszen míg a lőfegyvernek látszó eszköz akár játék, vagy riasztó is lehet, addig a fejsze, vagy a balta biztosan az, aminek látszik és azzal könnyen súlyos sérülés okozható. A "bátor" férfi ráadásul egy védtelen nőt fenyegetett, tehát szinte biztosra ment.

A rendőrséget több kamerafelvétel is segíti
A rendőrséget több kamerafelvétel is segíti
Tánczos Mihály

Bár az eladó átadta a bevételt - ilyen esetben ez a legjobb, amit tehet -, úgy tudjuk, az alig érte el a hat számjegyű összeget, ennyiért viszont több év börtönbüntetést kockáztatott az illető. A fejsze, balta pedig nem szokványos tárgy a hajnali órákban, így ha valaki január 12-re virradóra ilyen eszközzel felszerelt férfit látott Oladban, a Dolgozók útja környékén, vagy a rablással kapcsolatban van információja, kérjük tárcsázza a 107-es, vagy 112-es segélyhívó számot!

Beláthatatlan

Magyarországon a Nemzeti Dohányboltok megnyitása óta nagyon sok trafikban történt rablás. Ennek egyik segítője a lefóliázott ablak, ami miatt nem lehet belátni a boltba. Az éjszaka is nyitva tartó egységekben pedig redőnyt, vagy egyéb árnyékolót használnak, hogy a kivilágított boltba akkor se lehessen belátni. A rablók ezt kihasználva jutnak hozzá a drága dohánytermékhez, vagy a napi bevételhez.

A rendőrség közleménye

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 18010/94/2014.bü. számon eljárást folytat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen személlyel szemben.

A rendelkezésre álló információk alapján egy ismeretlen személy 2014. január 12-én 3 óra 30 perc körüli időben bement Szombathelyen a Dolgozók útján, a Shell benzinkútnál található Nemzeti Dohányboltba és a gyanú szerint baltával fenyegetőzve, az eladót a bevétel átadására szólította fel. A cselekmény elkövetése során az eladó nem sérült meg. A bűncselekményt a dohánybolt biztonsági kamerája rögzítette.

A nyomozás eddigi adatai alapján az ismeretlen személy átlagos testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor sötét színű, testhez simuló nadrágot, valamint deréktájon világos színű, szürke csíkokkal díszített kendőt viselt. Felső testén sötét színű, bélelt kabátot hordott, ujjainál dupla, szürke csíkkal. A fejét sötét színű kapucnival és az arca elé kötött, világos színű sállal takarta el. A bal kezén sötét színű, világos díszítésű, feltehetően szövet kesztyűt viselt. A személyleírás alapján a gyanúsított sötét színű sportcipőt viselt, melynek talpszegélye és orra világos színű, valamint az oldalán világos színű márkajelzés található.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság kéri, aki a felvételen látható személyt felismeri, jelenlegi tartózkodási helyéről vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hivatali munkaidőben hívja a 06-94/521-196-os telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán (H-Cs.: 8-16 óra között, P.: 8-13 óra között) vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló