Felborult a figyelmetlen sofőr Suzukija – Nissan elé hajtott Szombathelyen

Az autó vezetője látta, hogy a jelzőlámpánál elindulnak az autók, de a lámpára nem nézett rá. Ott egy kiegészítő jelzés engedte meg a jobbra kanyarodást, ő azonban egyenesen ment volna tovább, de érkezett egy zöld jelzésen áthajtó Nissan.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt a szombathelyi Petőfi Sándor utca és a Paragvári utca kereszteződésében, csütörtökön délután.

Felborult egy Suzuki Szombathelyen - Nissaen elé hajtott a figyelmetlen sofőr
TM/Nyugat.hu

A Suzuki vezetőjétől megtudtuk, hogy az ún. 14 emeletes parkolójából indult el, így a Petőfi Sándor utcára rákanyarodva hamarosan oda is ért a kereszteződéshez. A kánikula miatt kissé bágyadt sofőr látta, hogy az addig álló két gépjármű elindul a külső sávban és bár jól ismeri a kereszteződést, de azt gondolta, hogy zöldre váltott a jelzőlámpa.

112Press archív, nem a mostani balesetnél készült
TM/Nyugat.hu

Valójában azonban a jobbra kanyarodást tette lehetővé egy kiegészítő jelzőlámpa, a Suzuki viszont egyenesen hajtott volna tovább. A menetirány szerinti jobb oldalról, a Paragvári utcából ekkor érkezett egy zöld jelzésen áthaladó Nissan, ami nekiütközött a Suzuki oldalának.

A vétlen sofőr zöld jelzésen hajtott át, az okozó gépkocsija felborult az ütközéskor
TM/Nyugat.hu

- Nem hajtottam gyorsan, de az Ignis a súlypontja miatt könnyebben borul, így egy pillanat alatt már az ülésben lógtam a biztonsági övön. Úgy vágták el, hogy ki tudjak szállni. Nagyot hibáztam, sajnálom, ez az első balesetem – mondta a középkorú férfi.

Felborult egy Suzuki Szombathelyen - Nissaen elé hajtott a figyelmetlen sofőr
TM/Nyugat.hu

A helyszínre szombathelyi tűzoltók érkeztek. A szemle ideje alatt nagy torlódás alakult ki. A Március 15. tér felől érkezőket a Paragvári utca felé terelték a rendőrök. Egyik sofőr esetében sem merült fel az alkoholfogyasztás.

A Suzukit szombathelyi tűzoltók állították a kerekeire
TM/Nyugat.hu

A Suzukit tűzoltók állították a kerekeire, az úttestet a Magyar Közút munkatársa takarította le.

A Suzuki a kerekeire állítás után
TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló