Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Parkoló Suzukinak ütközött és felborult egy Ford Kőszegen

Könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt a kőszegi Temető utcában, kedden. Több környékbeli szerint a felújított utcában változtatásra van szükség.
Baleset a kőszegi Temető utcában Fotó: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság
TM/Nyugat.hu

Kőszegi önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, de a sofőrt nem kellett kiszabadítani, mivel önerőből ki tudott szállni a járműből.

Baleset a kőszegi Temető utcában Fotó: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság
TM/Nyugat.hu

A felújított Temető utcában már több koccanásos baleset történt, amiben rendszerint okozóként főszerepet játszanak a belváros felé tartó, parkoló autókat kerülő, a lejtőn lendületesen közlekedő járművek vezetői.

A parkoló autóban keletkezett kár
TM/Nyugat.hu

Olvasónk jelezte: a felújítás során jó minőségű aszfalt került a korábban kátyús utcába, azonban a szegélykövek beépítésével kb.  40 centiméterrel szűkült az amúgy sem túl széles úttest.

Az úttesten nem marad elég hely a kétirányú forgalomnak, a belváros felé tartók szlalomozhatnak
TM/Nyugat.hu

Ehhez jött még a parkolás engedélyezése a belváros felé vezető oldalon, a temető mellett. Előtte és utána várakozni tilos táblák hatályosak.

A parkolás megengedését a temető mellett többen elhibázott lépésnek tartják
TM/Nyugat.hu

Azt többen is kifejtették – pl. a tűzoltók Facebook bejegyzésénél -, hogy célszerű lenne megszöntetni a parkolási lehetőséget az úttesten. Ugyan a baleseteket nem a parkoló autók, hanem a figyelmetlen, vagy rutintalan sofőrök okozzák, de ha nem parkolnának autók az úttest szélén, akkor folyamatosabb lenne a haladás és csökkenne a balesetveszély.

A temető hátsó részén lehetne nagyobb parkolót kialakítani néhány helyi szerint
TM/Nyugat.hu
A temető mögött elvileg lenne lehetőség parkolók kialakítására, de azzal járna, hogy többet kell sétálniuk a temetőhöz érkezőknek.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra