Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Fekete-Győr Andrást

Fekete-Győr szerint annak ellenére született elmarasztaló ítélet, hogy a bíróság első- és másodfokon is kimondta, hogy nem követett el bűncselekményt.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt egy év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék Fekete-Győr András, momentumos politikust, ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztették - számolt be az Index. Fekete-Győr Andrást az öt évig húzódó elsőfokú eljárásban még felmentették. Párttársa, Szarvas Koppány Bendegúz esetében maradt a felfüggesztett szabadságvesztés.

Az ügyészség vádja szerint még 2018 decemberében a túlóratörvény elleni tüntetéseken rátámadtak a rendőrökre: több esetben is füstöt eregető pirotechnikai eszközöket dobtak a rendőrök felé.

A Momentum közleményében azt hangsúlyozta, hogy 2023 májusában a bíróság első fokon már kimondta, hogy Fekete-Győr András nem követett el semmiféle bűncselekményt, és ezt megerősítette a másodfokú bíróság is. "Ennek ellenére ma az elsőfokú ítélettel szemben elmarasztaló ítélet született az ügyben" - írták, hozzátéve: mindezt azzal indokolták, hogy bár Fekete-Győr nem követett el hivatalos személy elleni erőszakot, a viselkedése másokat bátoríthatott arra, hogy erőszakoskodjanak.

Az ítélet nem jogerős, Fekete-Győr András védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen, így az ítélőtáblán folytatódik az ügy.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet