Felfüggesztett börtönt kapott, mert magára hagyott egy öntudatlan embert, aki meghalt

Az ítélet jogerős, az eset négy éve történt Szombathelyen.

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt 1 év 10 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, akinek elrendelte pártfogó felügyeletét, valamint kötelezte 366.681 forint bűnügyi költség megfizetésére.

a vádlott 2018. április 1-jétől egy gazdasági társaság alkalmazásában állt, mint személy- és vagyonőr. 2020. május 8-án a Szombathely, Zanati út 1. szám alatt található Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelyén és Átmeneti Szállásán végzett munkát.

A sértett aznap 20 óra 06 perc 45 másodperckor az átmeneti szálló épületébe a főbejáraton keresztül bement és elindult a hátsó bejárat, a dohányzó rész felé. Ezt követően a sértett az épületben ismeretlen módon öntudatlan állapotba került, majd a vádlott 20 óra 07 perc 14 másodperc és a 20 óra 07 perc 37 másodperc közötti időben az öntudatlan állapotban lévő sértettet a pulóverénél megfogva – a földön húzva – kihúzta a hátsó bejáraton keresztül az épületből, és a dohányzó részen, a hamutartó mellett háton fekvő helyzetben magára hagyta.

Egy szociális munkás 20 óra 16 perc 13 másodperckor odament az öntudatlan állapotban lévő sértetthez és észlelte, hogy a sértett nem lélegzik, ezt követően pedig szólt a vádlottnak, aki telefonon értesítette a mentőszolgálatot.

A mentőszolgálat helyszínre érkező munkatársai 20 óra 40 perckor sikeresen újraélesztették a sértettet, majd a kórházba szállították, de a sértett a kórházban 2020. május 15-én elhalálozott.

Az ítélet indoklása szerint a vádlott nem nyújtott tőle elvárható segítséget az öntudatlan állapotban lévő sértettnek, akinek az élete közvetlen veszélyben volt. A sértett háton fekvő helyzetben, 9 percen keresztül történő magára hagyása hozzájárult a későbbiekben bekövetkezett halálához.

Ha a vádlott az öntudatlan állapotban lévő sértettnek megfelelő segítséget nyújtott volna és azonnal értesíti a mentőszolgálatot, akkor a segítségnyújtás a sértett életét megmenthette volna.

Az ítélet jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t