Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Feljelentést tesznek Müller Cecília ellen hivatali visszaélés miatt

Nocsak, az ország kedves nagymamája sem olyan makulátlan, mint hittük?

Véletlenül buktatta le a Nemzeti Népegészségügyi Központ sumákolását Müller Cecília, amikor egy belső e-mail címzettjei között felejtette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.

Hadházy egy 17 milliárd forintos uniós projekt dokumentációjára lett volna kíváncsi, de a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ezt nem adta át neki, hanem 14-ről 45 napra hosszabbította a válaszadási határidőt. A hivatalos indoklás szerint azért, mert a kérés teljesítése

veszélyeztetné a járványügyi védekezést.

Az országos tisztifőorvos úgy gondolta, hogy ennél jobb indokkal is „le lehetett volna pattintani” a képviselőt, ezért írt egy levelet munkatársainak, mely így hangzik:

„Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili”

Csakhogy a levelet véletlenül elküldte Hadházy Ákosnak is, aki dokumentálta az esetet, majd megosztotta a Facebook-oldalán.

Müller Cili azt üzente...
Hadházy Ákos/Facebook

A képviselő bejegyzésében arra hívja fel a figyelmet, hogy a tisztifőorvos levele törvényellenes egyrészt azért, mert a rendelet nyomós indok nélkül nem engedi meg a válaszadási határidő kitolását, másrészt azért, mert nem közérdekű adatigényléssel, hanem országgyűlési képviselőként fordult hozzá, amire nem vonatkozik az Infotörvény és annak módosítása.

Szél Bernadett hétfőn azt írta, Müller Cecília ellen hivatali visszaélés miatt feljelentést fog tenni, mivel ez az ügy kimeríti a közérdekű adatok törvénytelen visszatartását.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra