Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Fellökte a kalauzt, majd le is köpte egy férfi, mert le kellett szállnia a vonatról

A fedélzeti kamera rögzítette az esetet.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a jegyvizsgálót azért bántalmazta, mert rászólt, hogy a vonatról szálljon le - írja az ügyészség oldala. 

A vádirat szerint az elkövető 2019. december 5-én a Budapest, Déli pályaudvar és Oroszlány között közlekedő személyvonaton utazott, menetjegyét a szerelvényen Alsógalla vasútállomásig váltotta meg a kalauztól. 

A szerelvény 20 óra 40 perc körüli időben érkezett meg Alsógalla vasútállomásra, ahol a jegyvizsgáló felszólította a férfit, hogy szálljon le a vonatról.

Ekkor a férfi a sértettet szidalmazta, majd egy alkalommal nagy erővel mellkasánál fogva meglökte, ezért a jegyvizsgáló egy utas ölébe esett. Az elkövető ezt követően a szerelvény ajtaja felé indult, őt követte a sértett, akit egy alkalommal leköpött, ezután szállt le a vonatról.

A férfi büntetett előéletű, őt 2018-ban a bíróság kábítószer birtoklásának bűntette miatt 10 hó, végrehajtásában 1 év 6 hó próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, a próbaidő a jegyvizsgáló bántalmazásáig lejárt.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra