Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felrobbantotta magát az embercsempész Vitnyédnél – Frissítve

A 85-ös főúton kapcsolták le, bemenekült az erdőbe.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Frissítés:

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Most már hivatalos: a csempész öt migránst szállított autójában Vitnyéd térségében.

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján megállítottak egy magyar honosságú személygépkocsit 2020. október 26-án 13 óra 24 perckor a 85-ös számú főúton, Vitnyéd térségében. Az Ausztria irányába haladó járműből a gépkocsi vezetője kezében egy lőfegyverrel és egy kézigránáttal kiugrott és elszaladt. A rendőrök biztonságos távolságból követték, megállásra szólították fel, aminek nem tett eleget, ezért figyelmeztető lövést adtak le. Ekkor a férfi maga ellen fordította a fegyverét, eközben a nála lévő kézigránát felrobbant. A férfi meghalt. Az eset körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Nyomozó Ügyészsége a helyszínen vizsgálja.

A gépkocsiban a sofőrön kívül öt migráns utazott. Hárman elfutottak a helyszínről, felkutatásuk folyamatban van. Két külföldit előállítottak, ők magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Korábban írtuk:

Információink szerint egy embercsempészt kapcsoltak le a rendőrök a 85-ös főúton Vitnyéd térségében. Az autót vezető férfi azonban a közeli erdőbe menekült. Szemtanúk elmondása szerint a rendőrök üldözőbe vették, de aztán csak robbanást lehetett hallani.

Amint a rendőrség hivatalos tájékoztatást ad a történetről frissítjük cikkünket.

Olvasóink jelezték, hogy hatalmas sor van a 85-ösön Kapuvár és Vitnyéd térségében, kilenc rendőrautó zárja le a területet és félpályán engedik a forgalmat. Aki tud, kerüljön!

Olvasó

Egy szemtanú írta: „Pont ott haladtunk el, amikor lövés dördült, utána egy hangos robbanás volt. Majd három rendőr golyóálló mellényben jött ki az erdő előtti részről. Utána vettük észre a narancssárga mellényben a fűben fekvő testet. Elég sokkoló volt. Miért nem zárták le az utat a rendőrök?”

Az enyugat úgy tudja, a holttest megközelítése sem volt egyszerű, tartani lehetett attól, hogy még fel nem robbant lőszer is van a férfinél. Már a terrorelhárítás is a helyszínen van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés