Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Feltehetően korrupcióban úszott egy műszaki vizsgaállomás - 11 embert tartóztattak le

Vajon előfordul-e máshol is, vagy a Mozaik utca kirívó eset?

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a 11 személynek a letartóztatását, akiket bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsítanak – közölte pénteken a Fővárosi Törvényszék.

A közlemény előzménye, hogy nyomozók három nappal ezelőtt Budapesten lecsaptak a Mozaik utca műszaki vizsgáztató állomásra, motozásokat, kutatásokat, gyanúsítotti kihallgatásokat hajtott végre.

És ezek eredményesek voltak.

A 20 személyt gyanúsítanak azzal, hogy 2020. januárját megelőzően a járművek műszaki vizsgáztatását végző kormánytisztviselők és kormányzati ügykezelők több gépjármű kereskedelemmel foglalkozó személlyel abban állapodtak meg, hogy rendszeresen jogtalan anyagi előnyt kérnek, illetve fogadnak el gépjárművek műszaki vizsgáztatásával összefüggésben.

Központi Nyomozó Főügyészség

A korrupciós kapcsolatrendszerben érintett kormánytisztviselők és kormányzati ügykezelők – a hivatalos ügyintézési díjon túl – a gépjármű kategóriájától és a szabálytalanság mértékétől függően fogadtak el vesztegetési pénzt a kereskedőktől a soron kívüli vizsgáztatásáért, vagy a vizsgák során felmerülő szabálytalanságok figyelmen kívül hagyásáért , ezzel naponta több tízezer, esetenként akár százezer forintos nagyságrendű gazdagodást elérve.

A kutatások során jelentős mennyiségű készpénz lefoglalása és több ingatlan, gépkocsi, valamint bankszámla zár alá vétele történt meg, összesen megközelítőleg 250 millió forint értékben.

Adódik a kérdés: máshol is akad hasonló gyakorlat, vagy a Mozaik utca egyedi eset?

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra