Felvette más személyazonosságát, hogy ne kelljen börtönbe mennie

Jó ötletnek tűnt. De persze lebukott.

Az ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki azért, hogy ne kelljen börtönbe mennie, felvette másnak a személyazonosságát. Így tizenhat újabb bűncselekményt követett el, de lelepleződött.

A vádirati tényállás szerint a jelenleg 54 éves férfi 2008-ban felvette egy másik férfi személyazonosságát azért, hogy a vele szemben kiszabott nyolc hónap szabadságvesztést elkerülje. Okmányokat készíttetett magának, új nevén megházasodott és gyermeke is született. Sőt, 2019-ben holtnak is nyilvánították.

2017-ben azonban egy garázdaság vétsége miatt megindult bűnügyben tanúként kihallgatták, 2019-ben szabálysértési eljárás indult ellene, majd 2020-ban egy üzletben bántalmazott egy vásárlót, az ezzel kapcsolatos büntető-eljáráseljárásban, illetőleg ugyanebben az évben egy segítségnyújtás elmulasztása miatt indult másik büntető-eljárásban is kihallgatták gyanúsítottként. Minden esetben új személyazonosságát, illetőleg okmányait használta fel.

Az eljárások során felvett adatok nem egyeztek a közhiteles nyilvántartásokban korábban rögzített adatokkal, így a személyazonosságok közötti eltérésre fény derült.

A férfi ellen így megindult eljárásban lefoglalt nála egy működőképes lőfegyvert, 183 darab hozzá tartozó lőszerrel együtt.

Az ügyészség az elkövetőt lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével, két rendbeli büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettével, szabálysértésre vonatkozó hamis vád bűntettével, kilenc rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével, segítségnyújtás elmulasztásának vétségével, könnyű testi sértés vétségével és garázdaság vétségével vádolja. Vele szemben 12 év szabadságvesztés is kiszabható.

A jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi valamennyi bűncselekmény vonatkozásában ténybeli beismerő vallomást tett – áll a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség tájékoztatójában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek