Fenyegetett és szidalmazott egy rendőrt, miközben a börtönbe szállították

A Szombathelyi Járásbíróság a más ügyben már büntetését töltő vádlottat 80 nap elzárásra ítélte.

80 nap elzárásra ítélte a Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésén azt a (más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő) vádlottat, aki többször szidalmazott és fenyegetett egy rendőrt.

A vádlott 2023. augusztus 4-én a Szombathelyi Járásbíróságról a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe történő átszállítása során az átkísérést végrehajtó rendőr törzsőrmester sértettet intézkedése miatt, munkakörének ellátásával kapcsolatban többször szidalmazta, becsület csorbítására alkalmas, sértő, trágár kifejezésékkel illette, „rohadjon meg minden kék!” kifejezést is használva.

A vádlott az átkísérés során a sértettet a következő személy elleni erőszakos cselekményekkel fenyegette: "Letépem rólad az egyenruhát és megöllek!", valamint "ha nem leszel egyenruhában, megverlek, aztán te fogsz futni!", továbbá hangoztatta, hogy fel fogja jelenteni és ki fogja rúgatni a rendőrségtől, hogy ne tudja etetni a családját. A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben egészségügyi befogadása során a befogadási nyilatkozat aláírása közben azt mondta, hogy „ezzel a tollal akár le is szúrhatnálak titeket.”.

Az ítélet jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló