Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan tiltakozzunk a minket abajgató állam ellen? Fénygraffitivel!

A falfirka csak akkor káros, ha nyomot hagy a falon. A fény nem hagy nyomot a falon. Ezt ismerte fel egy német művész.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fontos előzmények: július elején történt, hogy őrizetbe vették a német hírszerzés egyik munkatársát, amiért állítólag az Amerikai Egyesült Államoknak kémkedett. A hírek szerint ráadásul annak a német parlamenti bizottságnak a munkájáról kellett információkat szállítania, amelyik az amerikai nemzetbiztonsági ügynökség, az NSA nyilvánosságra került lehallgatási ügyét vizsgálta (korábban ugye kiderült, az amerikaiakkal kicsit elszaladt a ló , bepoloskáztak egy csomó nagykövetséget, és még brüsszeli irodákat is). Azóta már újabb kémet is fogtak, és van, aki szerint konkrét kémhálózat működik a németországi minisztériumokban.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Több se kellett Oliver Bienkowski gerillafényművésznek, és zseniális húzással fejezte ki a véleményét: a masszívan őrzött berlini amerikai konzulátus épületére vetített ki egy Obama-karikatúrát, és a szöveget, hogy NSA in da house (nagyjából: az amcsi hírszerzés idebent van).

Itt a videó az akcióról:

Itt meg arról, milyen békésen állították le az amúgy senkinek nem ártó akciót a hatóságok (bár azért megjelent pár amerikai érdeklődő is):

Hát így is lehet. Akár meg lehetne próbálkozni hasonlóval a vasárnap sunyi módon felrántott budapesti megszállási emlékműnél is, mert ha tojásdobálásért szabálysértési eljárás is jár, ezzel aligha tudnak kezdeni valamit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés