Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Fiatalokat fegyveresen kirabló szombathelyi férfiak ellen emeltek vádat

Nyáron, a Fő téren történt az incidens.

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más  bűncselekmény miatt emelt vádat két férfi ellen, akik 2020 júliusában késsel fenyegettek,  bántalmaztak és kiraboltak három fiatalt Szombathely Fő terén, és egy kiskorút megkíséreltek  kirabolni. 

A vád szerint a vádlottak a hajnali órákban belekötöttek a Fő téren zenét hallgató négy fiatalba. Az egyik, a börtönből alig több mint három hónapja szabadult, különös visszaeső  férfi egy svájci bicskával fenyegette a kiskorú sértetteket, miközben felszólította őket a  pénzük átadására. A vádlott felszólítását a társa is elismételte. 

Három kiskorú sértett a vádlottak fenyegető magatartásától és a késtől megijedt és átadtak a  vádlottaknak összesen 10.400 forint készpénzt. A negyedik kiskorú sértett közölte a  vádlottakkal, hogy nem adja oda a pénzét, emiatt a rovott múltú vádlott nagy erővel arcul  ütötte őt. A fiatal sértett ennek ellenére nem adta oda a vádlottaknak a nála lévő pénzt. 

Ezt követően a vádlottak a telefonok átadására szólították fel a fiatalokat, miközben a kést a  rovott múltú vádlott az egyik sértett mellkasa fele irányította és közölte, hogy ült már  börtönben és simán leszúr bárkit, míg a társa megütötte a kiskorút. A sértett a bántalmazás és  a fenyegetés hatására átadta a vádlottaknak a 70.000 forint értékű mobiltelefonját, amit a  vádlottak eltulajdonítottak. A vádlottak a másik sértett által átadott telefont – mert azt  alacsony értékűnek tartották – visszaadták a sértettnek. 

A vádlottak a harmadik sértettet felszólították, hogy mutassa meg a pénztárcáját, amit meg is  tett és átadta nekik az abban lévő 10.000 forintot. Ezután az egyik vádlott ököllel megütötte,  míg társa a kést a nyakához szorította és közölte bárkit le tud szúrni, nem fél. 

A rovott múltú vádlott, mielőtt társával együtt elhagyta a helyszínt, még megfenyegette a  sértetteket, hogy megkeresik és megölik őket, ha feljelentést mernek tenni.

A nyomozó hatóság megtalálta és a vádlottaktól lefoglalta az elrabolt értékeket, így a sértettek  kára megtérült.  A Szombathelyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, valamint  annak kísérletével is vádolja a letartóztatásban lévő vádlottakat, és velük szemben  fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A járási ügyészség mértékes indítványt is tett a  vádiratban, ha a vádlottak az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a  tárgyaláshoz való jogukról. 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra