Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Fidesz maradni akar a Néppártban, még a liberálisokkal és a szocdemekkel is hajlandó együttműködni

Korábban sorosista bevándorláspártinak nevezték ezeket a pártokat.

Azt hiszem, jobb ott nekünk. Az Európai Néppárt számára is az a jobb, ha megtart minket

– mondta Gulyás Gergely a Die Weltnek adott interjújában az azonnali.hu tudósítása szerint.

Gulyás Gergely
MTI

Mindenki legnagyobb meglepetésére hozzátette azt is, hogy szerinte vannak olyan témák a következő európai parlamenti ciklusban, amelyekben kooperálni tudnak a balközéppel, a zöldekkel és a liberálisokkal. Ez azért meglepő, mert a Fidesz egészen az EP-választásokig sorosista és a bevándorláspárti jelzőkkel illette ezeket a pártokat. Sőt, Kövér László nemrég a zöldeket azzal támadta, hogy csak fakenews a klímaváltozás, amit politikai célokra akarnak használni.

A Fidesz tagságát márciusban függesztette fel az Európai Néppárt, a magyar adófizetők pénzéből a kormány elkezdte országszerte kiplakátolni az Európai Bizottság hamarosan leköszönő néppárti elnöke, Jean-Clade Juncker fejét mindenféle könnyen cáfolható hazugság kíséretében.

Az EP-választások előtt Orbán Viktor közeledett az európai szélsőjobbos pártokhoz, és azt szorgalmazta, hogy az Európai Néppárt működjön együtt ezekkel a pártokkal, egyúttal erőteljesen támadta a Néppártot. Miután május 26-án elmaradt a szélsőjobbos áttörés, a Néppárt is világossá tette, hogy nincs együttműködés a szélsőjobbal, Orbán rájött, hogy a politikai perfiériára kerülhet, ha – bármilyen módon – távozik a Fidesz a Néppártból.

Most ismét a kereszténydemokratákhoz közelednek, ennek tudható be, hogy elhalasztották a közigazgatási bíróságok sok európai kritikát kapott bevezetését, és megszüntetik a reklámadót is.

Az Euronews cikke szerint a Fidesz EP-képviselői már azt is támogatják, hogy ismét Manfred Weber legyen az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője, pedig korábban a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök maga is többször elmondta, hogy Weber megsértette a magyarokat, ezért alkalmatlan a bizottsági elnökségre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra