A Fidesz 1,3 millióra emelné Nemény András szombathelyi polgármester illetményét

Karácsony Gergely budapesti főpolgármesternek 1,5 millió járna havonta.

Jövőre jelentősen emeli a Fidesz a polgármesterek illetményét - írja a hvg.hu . A lap úgy tudja, hogy az erről szóló fideszes törvénymódosítási javaslatot csüt9örtök délután tárgyalja a törvényalkotási bizottság, és hamarosan a parlament elé kerül.

A polgármesterek juttatásait törvény szabályozza, a lakosságszámmal arányosan, sávosan növekvő és kötelezően megemelendő polgármesteri illetmények átlagosan 30 százalékkal nőnének.

Az emeléssel január 1-től a budapesti főpolgármester illetménye 1 500 000 forintra, a megyei jogú város polgármesterének, a fővárosi kerületi önkormányzat polgármesterének illetménye 1 300 000 forintra nőne, ebbe a kategóriába tartozik Nemény András, Szombathely polgármestere is.

Az 500 fő alatti települések vezetői a jelenlegi bruttó 299 ezer forint helyett bruttó 520 ezer forintot, egy 5000 – 10 000 lakosú település polgármestere viszont már bruttó 845 ezer forintot kapna.

Az előterjesztés viszont nem nevez meg központi forrást az illetmények emeléséhez, így a többletköltségeket az amúgy is rossz helyzetben lévő önkormányzatoknak kell kigazdálkodniuk.

Nemény András törvényben meghatározott illetménye jelenleg bruttó 997 ezer 200 forint, a törvényjavaslat ezt emelné bruttó 1 millió 300 ezer forintra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet