Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A veszélyre figyelmeztető piktogramokat festenek fel Szombathely kritikus helyzetű zebráinál

Mivel közeledik az iskolakezdés, az akció különösen aktuális.

Kicsit vonatkoztassunk el attól, hogy a járványügyi helyzet miatt az iskolakezdés is mankósbottal jár és tegyük fel, hogy szeptember 1-től minden úgy lesz, mint azelőtt.

A reggeli és délutáni csúcsforgalom egyik napról a másikra sokkal zsúfoltabb lesz, hisz az eddig nyári vakációjukat élvező diákok mind vissza szállnak a mókuskerékbe. Sűrűsödnek a busjáratok, személyautóból is több lesz az utakon és a gyalogátkelőhelyek forgalma is látványosan megnő.

Éppen ezért a következő hetekben a városháza Városüzemeltetési Osztálya felméri Szombathely óvodáinak és iskoláinak környékét, a forgalmasabb utak gyalogátkelőhelyeihez pedig figyelemfelhívó piktogramokat festenek.

Ne dugaszold be fülecskédet, tartsd nyitva szemecskédet, ne nyomkodd telócskádat!
Horváth G. Martin

Habár a KRESZ különösen nagy gondot fordít rá, hogy védje a gyalogosakat, ez nem mindig elég. Hogy egykori KRESZ oktatómat idézzem: „Lehet, hogy a zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége, de mint tudjuk, a gyalogos puhatestű élőlény, az meg szétkenődik a motorháztetőn”

Erre hívta fel a figyelmet az akció sajtótájékoztatóján Tóth Kálmán, a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság elnöke is.

„Habár a zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége, nem csak az autósé a felelősség. Saját épsége érdekében a gyalogosnak is körültekintőnek és óvatosnak kell lennie” – mondta.

Horváth Soma alpolgármester azt is hozzá tette, hogy nem csak az iskolák és óvodák környékén, hanem a vasútállomásnál és az Ady térnél, illetve a Thököly mentén is festenek fel jelzéseket.

A Thököly és az Aréna kereszteződésénél Horváth Soma felfesti az első piktogramokat
Horváth G. Martin

A felfestéseket az első kivételével – mivelhogy Horváth Soma és Tóth Kálmán is ki szerette volna próbálni a festékfújót – a SZOVA végzi majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra