Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Figyelmeztet a rendőrség: a tolvajok is készülnek a halottak napjára

Íme, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai, hogy megelőzzük a bajt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan kelnek útra és emlékeznek elhunyt szeretteikre. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy ez az időszak veszélyeket is rejthet magában - hívta fel a figyelmet a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A vagyonbiztonság kérdése is kiemelten kezelendő ezen időszakban, mivel olyan rossz szándékú emberek is megjelenhetnek a temetők környékén, akik a helyzetet kihasználva jogsértéseket követnek el.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A rendőrség az alábbi tanácsokat adta:

 • Fokozottan ügyeljenek a közlekedési szabályok betartására, akár gépjárművel, kerékpárral, vagy gyalogosan közlekednek!
 • Gépkocsijukkal – lehetőség szerint – kivilágított, jól látható helyen parkoljanak!
 • Győződjenek meg arról, hogy autójukat, motorkerékpárjukat, kerékpárjukat lezárták!
 • Amíg felkeresik szeretteik sírját, még rövid időre se hagyják a személyes irataikat, a bankkártyájukat, a lakáskulcsukat, vagy a gépjármű okmányait az autóban! Még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak az utastérben! Az autó nem biztonságos tárolóeszköz.
 • Felhívjuk az autóbuszon utazók figyelmét a kellő óvatosságra, hiszen a zsebtolvajok a zsúfoltságot kihasználva könnyen eltulajdoníthatják kézitáskájukat, értékeiket!
 • Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha tömegben tartózkodnak!
 • Okmányaikat, értékeiket mindig táskájuk belsejében helyezzék el!
 • Kezüket mindig tartsák a becsatolt táskájukon, hogy észrevétlenül senki ne nyúlhasson hozzá!
 • Amíg a sírt rendezik, illetve a kúthoz, vagy a szeméttárolóhoz mennek, soha ne tegyék le táskájukat, pénztárcájukat a sírra!
 • Javasoljuk, hogy a koszorúkat, virágokat, mécseseket ne vigyék ki a temetőbe jóval a megemlékezés előtt, hiszen vannak olyan bűnözők, akik éppen ezek eltulajdonítására „specializálódtak”! A koszorúkat igyekezzenek a sírhoz rögzíteni! Amennyiben azokat nem lehet egy mozdulattal leemelni, a tolvajok inkább odébb állnak.
 • A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai idén is megkülönböztetett figyelmet fordítanak a kegyelet napjaira. A halottak napját megelőző időszakban folyamatosan járják a megye temetőit, azok parkolóit, ahol preventív tanácsokat tartalmazó figyelemfelhívó plakátokat helyeznek ki, valamint a parkoló gépjárművek szélvédőire szórólapokat tesznek.

  Amennyiben bármilyen jogsértést észlelnek, kérjük, forduljanak a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyenek bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Sokkoló

  Hirdetés