Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Fizetős lesz a Savaria Karnevál?

Döntés még nincs, koncepció van. Az idei évtől a karnevál minden programjáért fizetni kell, ha a városvezetés és a kuratórium elfogadja a tervet. Április végére ígérik a döntést.

Mivel már jó ideje közszájon forgott a hír, megkerestük a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Alapítvány új kuratóriumának elnökét, Mérei Tamást. A hírt nem cáfolta, de azt mondta, nincs még döntés. A városi közgyűlés azzal bízta meg a kuratóriumot, hogy dolgozzon ki olyan koncepciót, amely hosszú távon biztosítja a karnevál működését, és hozzásegíti azt a megújuláshoz.

Mérni kell a látogatók számát…

Mérei szerint a kész koncepció képes erre, de abban nem csak a belépőjegyek bevezetése, hanem új látnivalók, mint például egy diadalív megépítése is szerepel. Lényege, hogy a karnevál látogatói új látnivalókkal és új lehetőségekkel találkozzanak, csak ebben az esetben lehet szó a belépőjegy bevezetéséről.

A jegyek egyébként nem lesznek drágák, Mérei úgy fogalmazott, egy deci bor árába kerül majd a háromnapos belépő. Az ötletnek több oka is van, köztük a pszichológiai, az emberek jobban becsülik, amiért fizetni kell. A másik technikai és anyagi jellegű. A jelenlegi rendszerben nem lehet pontosan mérni a látogatók számát.

És hogy miért is van erre szükség? Egyszerű, a lehetséges szponzorok, támogatók akkor jelentkeznek, ha támogatásuknak látszik az eredménye. Magyarul: tudják, hogy hány ember vett részt a rendezvényen, és ez a szám megfelel az elképzeléseiknek. Támogatókra pedig szükség van, hiszen az önkormányzat már 2002 óta azonos összeget ad a karneválra Kevesebb a pénz a Savaria Karneválra 2010. July 28. 17:42 , miközben a költségek jelentés mértékben emelkednek.

Lesz pénz reklámra…

Mérei hozzátette, a belépőjegyek árából egy-két milliós profitot remélnek, ami nem nagy összeg a teljes költségvetéshez képest, de jó alapot adhat a következő évi karnevál szervezésének elindításához. A karnevál lezártát követően azonnal lehetne szerződtetni a következő év fellépőit, már októberben beharangozó kiadványt lehetne készíteni, így nagyobb eséllyel lehetne már keresni a lehetséges szponzorokat. Mert ha ez novemberben nem sikerül, akkor nem számíthatnak a nagy kategóriákba sorolt támogatókra – mondta Mérei.

Egyébként a Magyar Turizmus Zrt. a Savaria Történelmi Karnevált beemelte az országimázs szempontjából tíz legfontosabb esemény közé, így a Turizmus Zrt. saját pénzéből reklámozza majd a rendezvényt.

Szóval, végső döntés még nincs, Mérei azt mondta, a koncepciót még ebben a hónapban bemutatja az önkormányzatnak vagy a városvezetésnek, és majd ők döntenek. A döntésről persze azonnal értesítik majd a sajtót.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Kevesebb a pénz a Savaria Karneválra

Ha nincs pénz, paripa, fegyver, akkor csak pici háborúrt vívunk – mondja Szabolcsi Gábor. A színvonalból azért nem engednek és megmaradnak a megszokott helyszínek is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra