Flexszel robbantotta a gázpalackot Esztergomban a többszörösen körözött férfi

A robbantás hatására 8-10 métert repültek a rendőrök.

A mai napon délután sajtótájékoztatót tartott az esztergomi robbantásról a Terrorelhárítási Központ Főigazgatója, Hajdú János. Az Infostart tudósításából kiderült, hogy a környezete által rendkívül agresszívnak megismert férfit korábban többszörösen is körözték.

A férfi elfogását végezték épp Esztergomban szerdán, délután 14 óra 20 perctől kezdve, a férfit körülzárták, egy teraszról kommunikált a TEK-esekkel, de nem jött elő - vázolta tegnapi helyzetet Hajdú János. Négy órás túsztárgyalást követően a sötétedés miatt megkezdték a behatolást: a TEK-esek a kaput megnyitották, de egyetlenegy kommandós sem tudott belépni az épületbe, mivel az ajtónyitáskor a férfi egy flexszel megnyitott egy gázpalackot, ekkor történt a robbanás.

A főigazgató beszámolója szerint az ajtóban lévő kollégái ekkor 8-10 métert repülve egy tóba vagy egy tó partjára estek. Egy rendőr a helyszínen elhunyt, többeket kórházba szállítottak, 5 TEK-es súlyos, 3 könnyebb sérüléseket szenvedett: égési, borda-, illetve fogsérüléseket, töréseket.

A helyszínen jelen lévő ügyész szerint a művelet jogszerűen zajlott. Hajdú hozzátette: hogy a művelet szakszerű volt, de "mindig el lehet járni körültekintőbben". Azt is megjegyezte, hogy "az agresszivitásban benne volt, hogy az elkövető akár a rendőrökkel együtt is meghal".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló