3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Flexszel robbantotta a gázpalackot Esztergomban a többszörösen körözött férfi

A robbantás hatására 8-10 métert repültek a rendőrök.

A mai napon délután sajtótájékoztatót tartott az esztergomi robbantásról a Terrorelhárítási Központ Főigazgatója, Hajdú János. Az Infostart tudósításából kiderült, hogy a környezete által rendkívül agresszívnak megismert férfit korábban többszörösen is körözték.

A férfi elfogását végezték épp Esztergomban szerdán, délután 14 óra 20 perctől kezdve, a férfit körülzárták, egy teraszról kommunikált a TEK-esekkel, de nem jött elő - vázolta tegnapi helyzetet Hajdú János. Négy órás túsztárgyalást követően a sötétedés miatt megkezdték a behatolást: a TEK-esek a kaput megnyitották, de egyetlenegy kommandós sem tudott belépni az épületbe, mivel az ajtónyitáskor a férfi egy flexszel megnyitott egy gázpalackot, ekkor történt a robbanás.

A főigazgató beszámolója szerint az ajtóban lévő kollégái ekkor 8-10 métert repülve egy tóba vagy egy tó partjára estek. Egy rendőr a helyszínen elhunyt, többeket kórházba szállítottak, 5 TEK-es súlyos, 3 könnyebb sérüléseket szenvedett: égési, borda-, illetve fogsérüléseket, töréseket.

A helyszínen jelen lévő ügyész szerint a művelet jogszerűen zajlott. Hajdú hozzátette: hogy a művelet szakszerű volt, de "mindig el lehet járni körültekintőbben". Azt is megjegyezte, hogy "az agresszivitásban benne volt, hogy az elkövető akár a rendőrökkel együtt is meghal".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló