Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fogyatékos emberek készítettek mikuláscsomagot intézetben élő gyerekeknek

Mintegy ezer összeállított mikuláscsomagot osztanak szét a fővárosi gyermekvédelmi intézményekben élő gyerekeknek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mintegy ezer, megváltozott munkaképességű ember által összeállított mikuláscsomagot osztanak szét a fővárosi gyermekvédelmi intézményekben élő gyerekeknek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a II. kerületi Bolyai Gyermekotthonban, amelynek lakói szintén részesültek az ajándékokból.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Fülöp Attila úgy fogalmazott, a kezdeményezés jól példázza, hogy azok is tudnak segíteni, akik maguk is segítségre szorulnak. A csomagokat a ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. dolgozói, köztük fogyatékossággal élő emberek állították össze, az ajándékok egy részét az Auchan adományozta az akcióra.

Csizi Péter, a Kézmű-Erfo-Főkefe ügyvezető igazgatója elmondta, az általa vezetett cégcsoport foglalkoztatja Magyarországon a legtöbb megváltozott munkaképességű embert az állami tulajdonú vállalatok közül. Széll Hajnalka, az Auchan HR-igazgatója hangsúlyozta, a cég elkötelezett a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása mellett, jelenleg mintegy 400 fogyatékkal élő dolgozójuk van. A cégnek emellett fontos a fiatalok támogatása is, ezért járultak hozzá a mikuláscsomagok elkészítéséhez - tette hozzá. 1969 óta működő Bolyai Gyermekotthonban 30 gyerek lakik, a bölcsődésektől a kamaszokig.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés