Folytatja az akciót az aHang: maradjon el végleg a tűzijáték

Ezt a petíciót eddig több mint 193 ezren írták alá.

Bár az ünnepi tűzijátékot az időjárás miatt elhalasztották Emberek, megszületett a döntés: nem lesz tűzijáték Budapesten 2022. August 20. 13:55 augusztus 27-én este kilenc órára, az aHang folytatja a tiltakozást annak érdekében, hogy ne rendezzék meg a látványosságot.

A véleménynyilvánító kampányok szervezésével foglalkozó szervezet tájékoztatása szerint ezt a petíciót eddig több mint 193 ezren írták alá. Ez a tiltakozás mozgatta meg eddig a legnagyobb tömeget az aHang oldalán, egyben a legtöbb ember által aláírt aktív, aktuális petíció is Magyarországon.

Az aHang az aláírásgyűjtés elindítása mellett akciókkal hívta fel a figyelmet a tűzijátékok környezetkárosító hatására, illetve arra, hogy meg kell állítani az ésszerűtlen költekezést.

Az aHang átadta a Magyar Turisztikai Ügynökségnek összegyűjtött aláírásokat, és egy kérdéssort, amelyben a tűzijátékkal kapcsolatos szerződésekre, kifizetésekre várják a választ.

Az eredetileg tervezett tűzijáték előtti héten több mint 150 önkéntes terjesztett matricákat, plakátokat és kitűzőket, amelyek a tűzijáték elmaradása mellett érvelnek. Ez az akció az után sem állt meg, hogy a látványosságot elhalasztották - írja a MaNcs .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet