Folytatódna a Szomszédok, ha a kormány is rábólintana

A színészek egy része szívesen visszatérne a sorozatba.

Folytatódhatna a Szomszédok, ha a kormány is rábólintana - erről beszélt a Blikknek a sorozat korábbi rendezője, Bujtás János.

Elmondta, öt évvel ezelőtt 2019 szilveszterén csináltak egy emlékadást, legutóbb akkor vetődött fel a folytatás. "A Szomszédok újraforgatása olyan komoly gondolat, hogy korábban az MTVA elnökét is megkerestem az ügyben, akinek tetszett az ötlet, mert ő is szerette a sorozatot. Ám ez nem csupán az anyagi forrásokon múlik, finoman jelezte, ehhez a kormány beleegyezésére is szükség volna. A tárgyalás függőben maradt, én viszont reménykedem abban, hogy talán egyszer megvalósulhat."

Bujtás azt is elmondta, több alapszereplővel is beszélt, akik szívesen visszatérnének a telenovellába, köztük Pásztor Erzsi (Janka néni), Fehér Anna (Alma), Nemcsák Károly (Feri), Frajt Edit (Juli) és Ivancsics Ilona (Jutka) is. Sőt, készített már néhány konkrét jelenetet is.

"Rengeteg ötlet van a fejemben, de le is írtam már konkrét jeleneteket, témákat. Képzeljük csak el, hogy Janka néni például milyen kalandokat élhetne át az internet segítségével, hiszen tudvalevő, hogy a karakter nagyon szerette a pénzt és a szerencsejátékot is. Vagy a folyton ügyeskedő Gábor Gábor és a mindig különmunkát kereső Vágási Feri előtt milyen lehetőségek nyílnának meg? Egy szó, mint száz, rengeteg ötletem van, jó lenne, ha a folytatást egyszer meg lehetne valósítani" - mondta.

A lap azon kérdésére, hogy hogyan pótolnák az elhunyt színészeket, Bujtás János azt mondta, "mivel a Szomszédok az életet mutatta meg nyers valójában, ezért ahhoz a halál, az örök körforgás is hozzátartozik. Jóllehet, ők már nem szerepelnének a sorozatban, de a karaktereknek azóta születhettek gyermekei, unokái, és ez teljesen új kapukat nyitna meg."

A Szomszédok szereplői a mai napig népszerűek az idősek és a fiatalok körében is, ezt mutatja néhány hónappal ezelőtti szavazásunk eredménye, amikor arról kérdeztük Berényi Miki, Janka néni vagy Gyuri? Melyik magyar sorozatkarakter kaphatna saját sorozatot? 2023. August 20. 11:22 olvasóinkat, melyik sorozatkarakternek adnának saját sorozatot. A szavazást a telenovella egyik karaktere, Janka néni nyerte.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet