Fontos dolgok: új ünnepnapunk lesz, az Aranybulla napja

Kocsis Máté és Semjén Zsolt benyújtotta a törvényjavaslatot, új ünnepnapja lehet Magyarországnak. Mégpedig minden évben április 24-én.

Minden évben április 24-énünnepelné meg a Fidesz és a KDNP az Aranybulla napját – derül ki abból a törvényjavaslatból, amelyet a nagyobbik és a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője, Kocsis Máté, illetve Semjén Zsolt nyújtott be pénteken - írja a Népszava .

Expozéja szerint a két politikus, vagyis „mi, az Országgyűlés tagjai, azok, akik tiszteletben tartják történeti alkotmányunk vívmányait” , indokoltnak látják, hogy az európai és a magyar alkotmányos jogfejlődés kiemelkedő dokumentumáról, az 1222-es Aranybulláról a kibocsátásának 800. évfordulója alkalmából megemlékezzenek. Figyeltek arra is, hogy a törvényjavaslat benyújtásának az időpontja 12 óra 22 perc legyen.

E szerint Aranybulla emlékét és jelentőségét a magyar nemzet szellemi öröksége részeként akarják törvényben megörökíteni. A napja azért április 24., mert II. András a történeti hagyomány szerint ekkor, Szent György napján adta ki „a magyar államfejlődés és az alkotmányos önazonosságunk kiemelkedően fontos” dokumentumot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek